Strømregningen kan knekke vinteråpen butikk

Joker Skartveit har sett strømregningen vokse fra rundt 20.000 til over 100.000 i måneden.

Publisert:
Butikken på Skartveit kan bli en sesongbutikk.

HALSNØY: På Skartveit ligger butikken som har vært eid av familien Ørnes siden 1912. I dag er butikken drevet av Anita og Kjetil Ørnes. Nå står øybutikken i fare for å ikke kunne holde åpent om vinteren, med mindre strømprisene faller.

-Tiltak må skje innen neste høst eller så kan vi ikke holde åpent om vinteren lenger, sier eier av butikken Kjetil Ørnes til Øyposten.

-Butikken har overlevd to verdenskriger og to pandemier, er det strømprisene som skal senke oss, undrer han.

Kjetil Ørnes opplyser at kundegrunnlaget om vinteren egentlig er for lite. På grunn av gode sommersesonger klarer butikken å holde åpent hele året. Ørnes sier at han ønsker å gi et tilbud til de som bor på Halsnøy, men da må strømprisene ned. Da må det komme en form for strømstøtte eller så må omsetningen dobles, konkluderer han.

Næringsminister Jan Christian Vestre (AP) møtte pressen tirsdag ettermiddag.

-Vi har 150.000 bedrifter i kommuner med høy kraftpris. Jeg tror alle skjønner at det å lage ordninger som er rettferdig, og avgrense det, er fryktelig vanskelig. Dersom vi begynner å skille mellom ulike bransjer, så vil det være urettferdig. Skal pølsemakeren få, mens bakeriet ikke får, sier næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) til NTB.

Vestre sier i intervjuet med NTB at departementet jobber med LO og NHO for å få på plass strømtiltak. Statsråden antyder at et forslag kan være klart i september.