Årets første fisketurister er ankommet

De første fisketuristene ankom Helgøysund Fiskesenter på fredag, et etterlengtet besøk ifølge Ole Johannes Landsnes.

  • Jone Bergøy Nedrebø
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel
Ole Johannes Landsnes ved Helgøysund Fiskesenter tok i helgen mot de første fisketuristene i år.

Sjernarøy: 

-Sist vi hadde fisketurister her var i oktober i 2020, sier Ole Johannes Landsnes ved Helgøysund Fiskesenter til Øyposten.,

Helgøysund Fiskesenter drives av Ole Johannes Landsnes og kona Vibeke Steen Landsnes som leier ut fiskebåter og hytter til turister som for det meste er utenlandske. Og på grunn av de strenge innreisereglene forteller Landsnes om en hard periode under pandemien.

-Det kom to grupper fra Tyskland i løpet av helga i tillegg til at vi leier ut tre hytter til noen fra Jæren, men vi har bare fylt opp 30% av plassene. Til normalt pleier vi å ha fulle hytter i høysesongen sier Landsnes.

Utvidet i 2019

-Vi bygget to nye hytter i 2019 etter vi så hvor stor pågang det var det året, men siden pandemien kom har de stått ubrukt, sier Ole Johannes Landsnes.

Landsnes sier at han lenge har ventet på at turistene skulle komme tilbake igjen, men det ser fremdeles ut som det kan bli en hard sesong i år også. Endringer i reglene over hvor mye fisk som kan fraktes fra Norge til andre land ser også ut til å påvirke næringsvirksomheten og Landsnes håper at ting fortest mulig kommer tilbake til normalen.

-Vi har reklamert for norske turister, men den største andel av turistene kommer i hovedsak fra utlandet. Det er altså helt nødvendig for fremtiden vår å få tilbake utenlandsturistene igjen, sier han.