Ingen mistet livet i trafikken i Rogaland i november

I november var det ingen omkomne i Rogaland, og på landsbasis har det aldri vært så lave dødstall i november-trafikken.

Guro Ranes, Statens Vgevesen.
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

TRAFIKK:

Norge har aldri hatt så lave dødstall i november-trafikken. Det er i år fire omkomne mot fjorårets syv. I det vi går inn i årets siste måned, er antallet døde på veiene det laveste noensinne. Dette viser de foreløpige tallene for drepte i trafikken fra Statens vegvesen.,

Ingen omkomne i Rogaland

I november var det ingen omkomne i Rogaland. Det har ellers vært lave tall de siste årene med 1- 2 dødsulykker i trafikken hvert år.

Det var omkomne i de tre fylkene Troms og Finnmark, Nordland og Vestland. Ingen døde i de andre fylkene i november. Etter årets 11 første måneder er tallet på omkomne 80.

For 10 år siden døde tre ganger så mange på veiene. 13 personer omkom i november 2011. Den gang opplevde man omkomne i nesten hvert fylke. Totalt det året omkom 169 personer, om lag dobbelt så mange som prognosen for 2021.

Uoppmerksomhet

Guro Ranes i Statens vegvesen slår et slag for oppmerksomhet i trafikken, når vi nå går inn i en travel førjulstid.

- Det har vært mye snakk om bruk av mobiltelefon mens man kjører, den siste tiden. Men det er bare en av alle de små oppmerksomhetstyvene som tar vår oppmerksomhet i trafikken. Vi dagdrømmer og spiser, bytter radiokanal, sminker oss og leser kart. Alt dette gjør vi i fart, og ofte går det bra. Men i 3 av 10 dødsulykker i trafikken, skjer det svært alvorlige ulykker på grunn av at vi tror vi kan multitaske. - Bilkjøring krever og fortjener din hele og fulle oppmerksomhet, sier Ranes – og oppfordrer alle til å tenke litt ekstra over dette når vi nå går inn i førjulstiden. Vi har ingen å miste, sier hun.

Drepte i trafikken i Rogaland, historisk, og hittil i år:

2014: 8

,2015: 8,2016: 14,2017: 8,2018: 9,2019: 3,2020: 5,2021: 6

Publisert: