Til våren blir det ny asfalt på denne veien.|Slik så det ut på Mosterøyveien tirsdag.

RENNESØY:

- Vi er i utgangspunktet ferdig. Nå holder vi bare på å fikse stikkrør som skal ta bort vann fra skråningen. Vi pleier å gjøre dette til slutt før vi starter å asfaltere, sier prosjektleder Pål Thornes i Statens vegvesen.,

De skal også sette opp sikringsgjerder langs veien enkelte steder.

- Nå venter vi bare på å få legge asfaltdekke. Vi skulle ha vært ferdig med det nå, men vi har blitt forsinket på grunn av frosten. Det skal vi gjøre til våren, sier han.

Slik så det ut på Mosterøyveien tirsdag.

Fått fiber

Arbeidet startet sommeren 2019 og prosjektet har hatt en prislapp på 95 millioner kroner.

Prosjektlederen forteller at kontrakten ble mer omfattende enn hva det var da de startet. I tillegg til gang- og sykkelsti har de skiftet ut vann- og avløpsledning, og lagt ned fiber.

- Nå er Mosterøy godt utbygget med fibernett, sier Thornes.

- Det har vært et flott prosjekt og vi er veldig fornøyd med gjennomføringen. Vi skulle egentlig hatt en offisiell åpning med skolen, men det blir det ikke noe av nå på grunn av koronaen.

https://www.oyposten.no/2019/02/12/vil-ha-fiber-og-breiband-ogsa-til-fjoloy-og-klosteroy/

Har hatt fokus på lærlinger

I løpet av de 20 månedene de har holdt på har 164 personer vært i sving. Entreprenør Grunn-Service fikk som krav at mellom sju og åtte prosent måtte være lærlinger.

- De har brukt 18 prosent. Det er mye mer enn det som er vanlig. Det er vi veldig fornøyd med. Sju personer tok fagprøven her, sier Thornes.

- Vi pleier å sette dette som et krav for å øke rekrutteringen til anleggsbransjen. Grunnen til at tallet ikke er høyere er fordi det ikke er nok elever. Vi skulle ønske flere valgte disse linjene.

https://www.oyposten.no/2021/02/27/unge-ma-staka-ut-kursen-vidare-desse-to-veit-kva-dei-vil-bli/

Ga busskort til elever

Under byggeperioden kjøpte de også busskort til elevene som bodde i området, slik at de skulle slippe å måtte sykle eller gå gjennom anleggsområdet.

- Vi har gjort dette før og følte det var greit å gjøre det her slik at de fikk en trygg skolevei. Den eneste gangen vi måtte ha dem gående gjennom var da det var busstreik, forklarer han.

https://www.oyposten.no/2021/02/26/varloysing-for-fiber-til-fisteroyane/