Vante ganer fikk smake hjelmelandsider på rødnecruise

Det ble servert ekte hjelmelandsider da Rødne arrangerte sidersmaking-cruise ombord i «Rygerdronningen» under Tomatfestivalen.

Publisert: Publisert:
Fra venstre: Tor Ivar Heggelund (75), Nanne Heggelund (71) og Trond Spanne (78) har fått servert hors d'œuvres og nydelig sider.

FINNØY: På fredag under Tomatfestivalen arrangerte Rødne sidersmaking ombord på «Rygerdronningen». Til tross for at været ikke var på topp var gjestene fornøyde med arrangementet. Det ble servert Hjelmelandsider fra «Omsider» og «Apal».

Bodil Kvame «Omsider» og Dan Olav Sæbø «Apal» kunne stolt vise frem flere av sine beste sider-produkt. Begge har fått utmerkelser på Frankfurt «Ciderworld», en internasjonal siderkonkurranse. Både Kvame og Sæbø dyrker og bruker egne epler i sine siderier, i tillegg til epler fra lokale dyrkere.

Gjestene er godt i gang med å prøve ut den første sideren ombord «Rygerdronningen».

Det ble servert fem typer sider, hvor noen foretrakk de mer syrlige og bitre siderne, mens andre likte bedre de mer søte alternativene. Det ble også servert hors d'œuvres, bestående av brie, druer, brød, aioli og pai.

-Jeg reiste fra Oslo til Finnøy kun for å delta på tomatfestivalen, sier Petra Axdorff til Øyposten.

Svenske Petra Axdorff (53) var bladt de påmeldte på arrangementet. Hun er fra Oslo, og tok turen ens æren for å være med på Tomatfestivalen.

-Det er et veldig flott arrangement, skryter hun.

-Det er en flott båt, mannskapet er kjempeflinke, men været kunne vært noe bedre, sier Nanne Heggelund.

Det var ikke fullt på «Rygerdronningen», men de påmeldte på cruiset var fornøyde med opplevelsen og stemningen, til tross for været.

-Sidersmaking er noe nytt, og vi forventer å arrangere flere slike cruise framover, opplyser Anette Munkejord, digital markedsfører hos Rødne.