Odd Inge har startet volleyballag på øyane

I oktober startet Mastra IL opp med volleyball for barn, og ønsker barn fra både Rennesøy og Finnøy velkomne. Nå terper de på teknikken slik at de etter hvert kan spille kamper mot andre lag.

  • Terese Torgersen
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel
Da datteren til Odd Inge Halvorsen ikke hadde lyst til å spille på Randaberg lenger bestemte han seg for å starte et lag på Rennesøy.|Victor Finnesand (13) fra Mosterøy har vært med fra starten.|Nette Hollands-Halvorsen ser frem til at de kan begynne å spille kamper.|Jonas Dalaker Johannessen er glad for at klubben har startet opp med volleyball.|Til nå har spillerne brukt mye tid på å terpe på teknikken.|Treneren forteller at de har plass til mange flere på laget.

RENNESØY:

Dunk. Dunk. Dunk. Det er sent torsdag kveld. Sju barn i alderen elleve til tretten har funnet veien til Rennesøyhallen for deres ukentlige volleyballtrening.,

Nette Hollands-Halvorsen (12) fra Østhusvik er den mest erfarne spilleren på laget. Hun hadde spilt ni måneder på Randaberg før faren hennes foreslo at de kunne starte et eget lag på Rennesøy.

- Jeg syntes det var veldig kjekt fordi da slapp vi å kjøre så langt. Jeg startet fordi jeg ikke var interessert i noen av de andre idrettene. Pappa sa jeg burde prøve dette, så da gjorde jeg det, sier Hollands-Halvorsen.

- Det er kjekt å kunne spille på et lag. Jeg gleder meg til vi kan begynne å spille kamper. Jeg spilte kamper med laget på Randaberg, men vi har ikke gjort det enda.

Nette Hollands-Halvorsen ser frem til at de kan begynne å spille kamper.

https://www.oyposten.no/2021/04/05/ingenting-feil-med-fotballbanen-pa-mosteroy/

Har mistet spillere

Trener Odd Inge Halvorsen og pappaen til Nette har selv spilt volleyball i mange år, men det er første gang han er trener for noen.

- Det har gått fint, men vi har hatt en del frafall siden vi startet. Vi hadde 16 spillere på det meste. Det ble litt mye når det bare var meg her og vi bare hadde en bane, sier han.

- Jeg forventet at det kom til å bli en del frafall i starten. De startet jo her for å finne ut om dette var noe for dem.

Til nå har spillerne brukt mye tid på å terpe på teknikken.

https://www.oyposten.no/2021/03/05/jeg-husker-at-jeg-fikk-en-sekk-med-sagspon-fra-sagbruket-og-brukte-det-til-a-merke-banen/

Tar imot flere

I dag er det ni spillere igjen. Ifølge treneren hadde det optimale tallet vært tolv.

- Vi tar gjerne imot flere spillere, både gutter og jenter. Barn fra Rennesøy og Finnøy er velkomne hit, sier han.

- Men hvis vi skal ta imot flere, så skulle vi gjerne hatt en trener til. Du trenger ikke å ha spilt selv, men det er en fordel hvis du kan noe om det fra før.

Treneren forteller at de har plass til mange flere på laget.

https://www.oyposten.no/2021/03/03/i-ar-blir-klubben-75-ar/

Et bredere tilbud

Trener Odd Inge synes det er kjekt og viktig å kunne gi et alternativ til dem som ikke er interessert i for eksempel fotball, håndball eller turn.

Både Victor Finnesand (13) fra Mosterøy og Jonas Dalaker Johannessen (11) fra Vikevåg er glad for at klubben har startet opp med dette.

- Jeg synes det er kjekt. Det er kjekt å ha noe å gjøre på fritiden, sier Victor.

Victor Finnesand (13) fra Mosterøy har vært med fra starten.

Volleyball var ikke helt nytt for han, da han startet i høst.

- Jeg har spilt det noen ganger i gymtimen på skolen. Jeg synes ikke det er vanskelig. Han er en flink trener, sier Victor.

Jonas synes det var spennende å prøve noe nytt, men innrømmer at det var litt vanskelig i starten å skulle lære seg teknikken.

- Jeg synes det er gøy, spesielt å få spille treningskamper, sier han.

Jonas Dalaker Johannessen er glad for at klubben har startet opp med volleyball.

https://www.oyposten.no/2021/02/07/idretten-i-rennesoy-og-finnoy-jublar-for-grastis-elbuss/