Sommeren som ikke kom: – Den går nok ikke inn i historiebøkene

Sommeren har latt vente på seg lenge i år. Noen solskinnsdager av og til, men for det meste kaldt og overskyet. Nå krysser meteorologen fingrene for bedre vær i august.

GRIP SJANSEN: Det kan hende at det er mulig å få en fin solnedgang i løpet av kvelden på fredag, men etter det vil være mindre sikkert.
  • Jone Bergøy Nedrebø
Publisert: Publisert:

– På langtidsprognosene er det en antydning til en høytrykksoppbygging i løpet av andre uken i august. Dessverre er dette veldig usikkert, det kan faktisk hende at sommeren ikke kommer i år, sier statsmeteorolog, Lars Andre Selberg til Øyposten.

Selberg er heldigvis optimistisk, men prøver allikevel å være realistisk:

– Det blir alltid fint vær til slutt, men denne sommeren går nok ikke inn i historiebøkene, mener han.

Helgeværet

Ifølge meteorologen vil fredagen være en av de bedre dagene, med lite skyer, sol, temperaturer opp mot 20 grader og rolige vindforhold.

– Utover kvelden synker temperaturen naturlig nok, men det kan se ut som solen heldigvis ikke forsvinner, sier han og fortsetter:

– Lørdagen starter bra, men det kan se ut som det er et lavtrykk på vei. Første delen av dagen vil det nok være sol og rundt 20 grader, men fra klokken seks og utover kommer det mest sannsynlig regn.

Selberg forteller også at søndagen heller ikke blir noe å skryte av. Den starter ganske grå med skyer og regn, men utover kvelden kan det bli sol, med temperaturer på rundt 15 grader.

Grå uke i vente

Mandagen ser relativt bra ut opplyser Selberg. Han forklarer at det vil legge seg en svak høytrykksrygg over Rogaland, men at den vil forsvinne senere i uken.

– Det blir nok en del sol de fleste steder, men det er en viss fare for nedbør, men utover det ser neste uke dessverre ganske grå ut, avslutter han.