Øyposten kjørte forbi Hanasand få minutter etter at melding om omleggingen av ferja kom. De første bilene hadde allerede stilt seg i kø. Foto: Silje Talgø Klakegg

Ferjene mellom Arsvågen og Mortavika anløpe reservekai på Hanasand i hele dag. Det blir avgang hver 35. minutt fra begge sider fram til klokken 1930.

I kveld meldte Fjord1 følgende: «ferjene vil fortsette å gå til Hanasand resten av kvelden, natten og i morgen tidlig. Det vil bli gjort en ny vurdering ca. kl. 09. Rutetabell for Arsvågen - Hanasand ligger nå publisert på våre nettsider. Viser til denne for avgangstider».

Klokken 06.43 sendte Norled ut melding om at anløp av Helgøy ferjekai må innstilles inntil videre.

Det ble også forsøkt anløp av Nesheim ferjekai, som er reservekaien på Sjernarøy. Der var det heller ikke mulig å legge inntil med ferja. Derfor utgår alle avganger fra Helgøy inntil videre.

Fra 12.13 var det normal drift i sambandet igjen, men Norled meldte at videre anløp av Helgøy kan bli kansellert på kort varsel i dag.

Også Ryfylkeferjen varslet om mulig behov for å innstille anløp på Hebnes grunnet værforhold.

Saudaruten mot Stavanger har forsinkelser, og det blir vurderte om anløp av Talgje og Brimse må utgå grunnet værforhold.

Det er mye overvann i veibanen enkelte steder grunnet mye regn og snøsmelting. Blant annet har det samlet seg opp en del vann ved bunnen av Talgjetunnelen mot Finnøy, så se opp for vannplaning.

Meteorologisk institutt sendte i helga ut oransje farevarsel om svært mye regn i øyene, og dette vil gjelde ut dagen. Det er også gult farevarsel for flom. Farevarselet er også gult for is.