Ønsker alle gründere på Rennesøy og Finnøy velkommen til Vikevåg

Onsdag 30. november på innbyggertorget i Vikevåg blir det en felles samling for gründere i Rennesøy og Finnøy kommunedeler.

Publisert:
Disse gründerne kommer, kommer du?Bakerst på bilde ser du Kristian Hummervoll fra HKTools, Helene Birkeland fra Happy Hiker og Kristin Lilleheim fra IWannaGo. Fremst ser du Suzanne Freeman-Fanuelsen i systua, Tom Egill Tobiassen fra Ryklame og freelanser Maren Bø. På deres høyre side ser du koordinator på innbyggertorget, Tina Nådland.

Av Simen Ingemundsen

RENNESØY: Det er koordinator ved innbyggertorget i Vikevåg Tina Nådland og koordinator ved innbyggertorget på Judaberg, Rita Lindås som har gleden av å invitere til samlingen. Dette gjør de i samarbeid med SKAPE som Stavanger kommune samarbeider med for å støtte gründerbedrifter i Stavanger.

- Det finnes mange ressurser blant gründerne i våre to kommunedeler, og vi ønsker å mobilisere kreftene slik de kan hjelpe hverandre og dele av sine erfaringer, sier Nådland.

Det blir servert lokalmat fra Sjøberg Ferie, og Stig Jakob Hanasand, daglig leder og eier av Hanasand Gartneri AS kommer for å dele av sine erfaringer og komme med tips om veien til å lykkes som grunder.

- SKAPE skal også fortelle gründerne om hva de kan hjelpe til med, og vårt ønske er å få til et samarbeid på tvers av Rennesøy og Finnøy. Det er også en felles Facebook gruppe som heter «Gründernettverket i Rennesøy og Finnøy kommunedeler» som alle gründerne ønskes velkommen inn i.

Denne form for samling har vi ikke arrangert tidligere, men vi har tidligere hatt kurs for gründerne. Koordinatorene ved innbyggertorgenes felles mål er å skape noen inspirerende timer for samtlige av de som møter opp.

- Vi kommer til å lytte til gründerne, for om det er behov for bistand ønsker vi å hjelpe. Så gründerne må ikke vær redd med å dele sine erfaringer og legge fram sine behov for oss denne dagen, avslutter Nådland. Målet er å arrangere flere samlinger og kurs annenhver gang i våre kommunedeler, og at bedriftene kan delta på felles samlinger for begge kommunedelene.