Finnøybu, familiefar og TikTok-stjerne

Jakob Landas (26) TikTok-videoer har snart blitt sett én million ganger. Over 11.000 følger finnøybuens humoristiske innslag.

Publisert: Publisert:
Jakob og Grete Landa på terrassen sammen med sine to barn og nyter fin været.

FINNØY: Hjemme på Roda på Finnøy finner vi Jakob (26) og Grete Landa (26). Sammen har de to barn, en hund, en katt og to kaniner. Til daglig jobber Jakob hos firmaet Skyssbåtservice på Åmøy, mens Grete jobbe som bartender på pub’en «Dickins» på Judaberg.

Video: Jakob Landa humor innslag på tik tok.
Jakob Landa på TikTok.

For et par år siden begynte paret å legge ut videoer på nettstedet TikTok gjennom Jakobs profil (@jakoblanda), som nå har over 11.000 følgere mens videoene er blitt sett over én million ganger.

Jakob Landa synes det er greit å vise seg fram for publikum gjennom TikTok, mens det nok ville vært mer utfordrende viss han skulle stått foran en stor forsamling.

-Det har vært morsomt å få litt oppmerksomhet for videoene, sier Jakob Landa til Øyposten.

-Jeg trives med å lage morsomme videoer, men det blir nok ikke noen karriere av det, legger han til.

Ifølge kona Grete har mannen Jakob alltid vært av den småmorsomme og sosiale typen. Selv liker hun å være litt mer beskjeden, og opplyser at det ikke helt var meningen at videoene skulle ta «helt» av. Men slik ble det.

Flere av videoene går «ut over» Grete, men det takler hun fint. Hun synes mesteparten av humoren som Jakob leverer på TikTok er bra.

Video: TikTok går ofte litt ut over Grete.

-Noe av det han sier kommer litt sånn rett i fleisen, men det går som regel greit, sier Grete med et smil.

Grete Landa er ofte å se på mannens TikTok-videoer.

Kona understreker også at Jakob er åpen for å ta mot alle tilbakemeldinger og utfordringer. Det takler han, og følgerne hans kan sende inn sine innspill som den joviale familiefaren på Finnøy prøver å følge opp etter beste evne.

Jakob Landa avslutter intervjuet med følgene visdomsord;

-Livet blir bedre med et vertikalt smil!

Video: Jakob Landa snakker om besøket fra Øyposten på tik tok.