Trafikk mot Byfjordtunnelen blir dirigert tilbake mot Mortavika, her trafikkvakt Per Henriksen ved innløpet til Mastrafjordtunnelen. Foto: Silje Talgø Klakegg

Onsdag klokka 08.15 fekk politiet melding om ein front-mot-front-kollisjon i Byfjordtunnelen. Då blei det meldt at ein person var fastklemt.

Klokka 8.39 la politiet ut denne meldinga på X:

«Dette er dessverre dødsulykke, og det jobbes med å få oversikt over hvem de involverte personene er. Både Byfjordtunellen og Mastrafjordtunellen er nå stengt. Trafikken vil bli snudd og dirigert vekk derfra. Ikke kapasitet til å svare media på tlf. Oppdatering følger.»

Byfjordtunnelen vil sannsynleg vere stengt i mange timar, blir det meldt onsdag formiddag. Foto: Silje Talgø Klakegg

Byfjordtunnelen vil vere stengt i langt tid framover, skriver politiet.

Klokka 8.59 la politiet ut denne meldinga:

«En person i hver bil, begge er dessverre bekreftet omkommet. Det jobbes fremdeles med å få bekreftet hvem disse personene er. Trafikken vil nå bli snudd ut av tunellene i begge retninger.»

– Mot Mastrafjordtunnelen er det lang kø av bilar på E39 og lettare kaos, seier Øypostens reporter Silje Talgø Klakegg på Rennesøy klokka 9.15.

Ho fortel at ferjeruta mellom Mortavika og Arsvågen blir lagt om via Mekjarvik.

Fjord1 skriv dette i ei melding onsdag morgon:

«Fergen vil gå mellom Mekjarvik, Mortavika og Arsvågen, hvorav to av fergene kun vil gå mellom Arsvågen og Mekjarvik.»

Klokka 9.38 melder Øypostens reporter at Mastrafjordtunnelen er opna, men at Byfjordtunnelen sannsynleg vil vere stengt i mange timar.

– Folk frå øyane som skal inn til byen må ta ferje frå Mortavika til Mekjarvik, seier Silje Talgø Klakegg.

Trafikk mot Byfjordtunnelen blir nå dirigert tilbake til Mortavika.

Klokka 10.20 la politiet ut denne meldinga:

«Varsling av pårørende pågår. En pressemelding blir sendt ut når varsling er utført. Tunellene er nå tømt for sivile biler, kun utrykningskjøretøy i tunellen nå, samt at kriminalteknisk og Vegvesenets ulykkesgruppe jobber på stedet.»

Klokka 12 la politiet ut denne meldinga om trafikkaos ved Mekjarvik i Randaberg, der trafikken på E39 blir omdirigert medan Byfjordtunnelen er stengt:

«Melding om trafikk kaos ved Mekjarvik. Mannskap fra Fjord1 gjør så godt de kan i forhold til å dirigere trafikken. Politiet har ikke kapasitet til trafikk dirigering pr nå.»

Klokka 14.04 la Vegtrafikksentralen vest ut melding om at Byfjordtunnelen er opna igjen.

Kart som viser Byfjordtunnelen: