Inspeksjon av kaien på Sør-Bokn og Byre

I lys av at fundamentet til kaien på Brimse sviktet har Stavanger kommune bestemt å utføre dykkerinspeksjoner på kaiene til Sør-Bokn og Byre.

  • Jone Bergøy Nedrebø
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel
Tydelige skilt på kaien, varsler at noe er galt.

Ryfylke: 

-Det var en dykkerinspeksjon på kaien i Østhusvik i mai, her ble det ikke funnet noen mangler så ferjen går foreløpig som normalt. Utover det har vi bestilt dykkerinspeksjoner til kaiene på Sør-Bokn og Byre for å være på den sikre siden, opplyser sektorsjef i Stavanger kommune, Trygve Petter Nilsen, til Øyposten.,

På søndag, 18. juli, sviktet fundamentet til kaien på Brimse etter langvarig slitasje fra havstrømmer og strømmene baugpropellen til Rygerfjell, ferjen som begynte å gå i januar 2021. Bilene som sto igjen på Brisme ble fraktet over til Østhusvik sist uke og Stavanger kommune jobber med å finne en løsning.

Inspeksjon på Sør-Bokn og Byre 

Ettersom fundamentet på kaien på Brimse sviktet, vedtok Stavanger kommune å utføre ytterlige inspeksjoner på andre kaier i Ryfylke. Det ble utført en dykkerinspeksjon av kaien i Østhusvik i mai etter en video som ble lagt ut på Facebook hvor man kunne se at noen av steinene var sklidd ut. I følge Trygve Petter Nilsen er denne kaien foreløpig stabil, men det er behov for årlige kontroller.

-Ettersom kaiene på Sør-Bok og Byre også er gamle og mest sannsynlig bygget på samme måte som den på Brimse så vi behovet for dykkerinspeksjoner. Forhåpentligvis står alt bra til der i likhet med Østhusvik, men vi vil gjøre årlige inspeksjoner fram over for å være på den sikre siden, sier han.