Øyane bør gripa muligheten for dagsturhytte

Det er berre formaliteter som gjenstår før arbeidet med dagsturhytta kan byrja.
 (Illustrasjon: Stavanger kommune)
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over tre år gammel

FOGN:

Runestad viser til at kommunen nå arbeidar med ei kartlegging av friområda i kommunen, også i øyane, og at det i den samanheng kan vera naturleg for kom munedelsutvala i Finnøy og Rennesøy å koma med aktuelle områder kor dei dagshytte kan plasserast.,

Ordninga med dagsturhytter skal vera eit lågterskeltilbud for friluftsinteressert. Ei hytte er kostnadsrekna til omlag 1 millionar kroner, der Sparebankstiftelsen går inn med 250 000 kroner. I tillegg vil det kunne søkjast om 1/3 av kostnad i spelemidlar til prosjektet. Hytter av denne typen er bygde fleire andre stader i landet, og på sist møte i utvalet for m,iljø og utbygging fekk Høyres Jarl Endre Egeland utvalet med seg på å be kommunedirektøren vurdera aktuelle stader i den nye kommunen for ei slik hytte.

Jon Olav Runestad meiner dte vil vera ein god anledning for kommunedelsutvala å koma med innspel om aktuelle stader.

-Ryfylke friluftsråd har gjort ein stor innsats for å gjera skjergarden vår tilgjengeleg for båtturistar, men det er langt frå alle som har båt. Dette vil kunna gjera øyane våre attraktive og tilgjengeleg på ein helt anna måte. At folk frå byen blir betre kjent her og får eit sterkare forhold til øyane trur eg vil vera noko alle tener på, meiner Jon Olav Runestad.

Publisert: