Dagleg leiar i Teal, Tove Sivertsen vil kalla inn tomatprodusentane til samtalar om krisa i næringa. Foto: Arkiv.

FINNØY:

Forslaget kjem frå styret i næringshagen, og skal opp på generalforsamlinga i neste veke.,

Styret grunngir forslaget slik:

«Som et ledd i utvikling av selskapet, og med utvidelse av virkeområdet til å gjelde andre steder enn i Ryfylke (Stavanger, Sandnes, Jæren og Dalane i tillegg til i Ryfylke), har selskapet utviklet en ny strategi. Den nye strategien har ledet frem til konklusjon om at navnet i selskapet bør endres til et stedsnøytralt navn. Etter en prosess som har gått over lang tid, har styret kommet fram til at en ny merkevare ikke bør bygge på navnet Ryfylke Næringshage.

Ryfylke Næringshage er ikke lenger et dekkende navn for selskapets virksomhet. Et samlet styre i Ryfylke Næringshage AS anbefaler TEAL AS som nytt navn for Ryfylke Næringshage AS. Navnet gjenspeiler fargen TEAL som er blågrønn. TEAL er også kort og enkelt, og i tråd med selskapets ambisjoner om å jobbe innen blågrønn næringsutvikling; Landbruk, Havbruk, Lokalmat og Reiseliv.»

Som ein følge av den nye kommunen vil styret også endra selskapet sitt formål frå å driva næringsutvikling i Finnøy, Rennesøy og Kvitsøy kommune til å «drive næringsutvikling primært knyttet til virksomhet i distriktene i Sør-Rogaland».

Av same grunn vil også styret endra formuleringa om at «Selskapet skal ha sitt

forretningskontor i Finnøy kommune» til; «Selskapet skal ha sitt hovedkontor på Judaberg i Finnøy i Stavanger kommune».