«Bånn gass» for Finnøy Automatikkservice etter varmepumpestøtten

Finnøy Automatikkservice har hatt travle dager siden støtteordningen fra Stavanger kommune trådde i kraft.

TRAVELT: Finnøy Automatikkservice har fått en unormalt travel sommer ifølge Halvard Lauvsnes.
  • Jone Bergøy Nedrebø
Publisert: Publisert:

Siden Stavanger kommune satte opp støtteordning til montering av varmepumper har salget eksplodert, det merker gutta hos Finnøy Automatikkservice godt.

– Etter de snakket om det på radioen tidligere i sommer har det vært «bånn gass» hele tiden, sier Halvard Lauvsnes til Øyposten.

Lauvsnes driver Finnøy Automatikkservice og er glad for den store pågangen, og kan fortelle om et rekordår.

REKORDÅR: Halvard Lauvsnes kan fortelle om stor pågang i sommerferien. Slik det ser ut nå ligger det an til å bli et rekordår.

– Det er som regel på vinteren vi monterer varmepumper, om sommeren går vi mest på serviceoppdrag. Men etter støtteordningen startet har vi bare gått på montering, forklarer han.

Kalenderen full

Med et så høyt trykk kan Lauvsnes fortelle at sommerkalenderen er full de neste to ukene.

– Vi ligger litt bakpå med servicene, men det skal vi klarer å ta igjen. Det er godt jeg har hatt ferie for det blir fullt kjør resten av sommeren, sier han og smiler.

LITT BAKPÅ: Lauvsnes sier at de ligger litt bakpå med servicene på grunn av så mange nye oppdrag, men tror de skal greie å hente seg inn igjen. Her viser han frem en av de mest populære pumpene.

Selv om det blir mye montering av varmepumper frem over kan Lauvsnes opplyse om at det heldigvis er en av de kjekkere jobbene.

Burde vært bedre regulert

Selv om støtteordningen er gunstig for både kunde og leverandør, mener Harald Lauvsnes at den burde vært bedre regulert.

– Slik det er nå kan alle søke. Tidligere var det også slik at du kunne søke om støtte til enda en varmepumpe, selv om du allerede hadde en fra før. Det burde kanskje også være skiller på hvem som får støtte, ut ifra hvor mye man tjener og så videre, sier Lauvsnes.

Lauvsnes stusser altså litt på utførselen av ordningen, men er glad med fornøyde kunder og masse nye jobboppdrag.