- Det er helt katastrofalt hvis vi mister dette

Både Kasper (7) og mamma Hege Lalid er klar for å kjempe for å beholde grendehuset på Austre Åmøy.

Arne Geir Steinsland (t.v.), Hege Lalid og Kasper forteller at grendehuset blir brukt jevnlig.|I flere år har velforeningen lånt dette bygget av kommunen.|Sju år gamle Kasper synes det er gøy å leke både ute og inne på skolen.| Bjørn Aunan i velforeninga på Austre Åmøy.
  • Terese Torgersen
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

RENNESØY:

- Dette bygget blir brukt jevnlig, så jeg skjønner ikke hvorfor kommunen har tenkt å kvitte seg med det, sier Lalid.,

Stavanger kommune har foreslått at de to barnehagene på Austre Åmøy skal selges, og at skolen enten blir solgt eller revet så snart som mulig.

Bakgrunnen er at bygningene er i så dårlig forfatning at det er høy risiko for å la folk oppholde seg i lokalene. Saken skal opp til behandling i utvalg for miljø og utbygging onsdag 21. april.

 I flere år har velforeningen lånt dette bygget av kommunen.

https://www.oyposten.no/2021/04/13/dette-er-hjertet-i-bygda/

Brukt jevnlig

Lalid forteller at skolen blir brukt til blant annet 17. mai-feiring, bursdagsfeiringer, filmkvelder, konfirmasjoner, innebandy for voksne, samt at ulike foreninger har møtene sine der inne.

- Vi er 300 som bor her og vi trenger å ha et sted å møtes. Det er helt katastrofalt hvis vi mister dette. Bygget er gammelt, men det er ikke farlig å være her, sier hun.

- Forsvinner det må vi helt til Vikevåg. Barna våre klarer ikke å komme dit på egenhånd og de blir da helt avhengig av at vi kjører dem dit.

 Sju år gamle Kasper synes det er gøy å leke både ute og inne på skolen.

Vil ha ny avtale

Velforeningen har hatt en utlånsavtale med kommunen i flere år, men denne har nå gått ut. Og nå ønsker de å få til en ny avtale på minst 10 år.

- Vi synes dette er helt forferdelig. De tar fra oss alt det vi har. Vi har snart ingenting igjen her ute, sier Arne Geir Steinsland, styremedlem i Austre Åmøy velforening.

- Jeg synes det er rart at ingen har tatt kontakt med oss om dette og at vi skal få beskjed om det fra lokalavisen.

https://www.oyposten.no/2021/04/12/onsker-a-rive-tre-bygninger-pa-austre-amoy/

Positive til forslaget

Leder Bjørn Axel Aunan i Austre Åmøy velforening er positiv til kommunens forslag om å kvitte seg med de to barnehagene på øya.

- Den generelle oppfatningen hos bygdens beboere er at de er i altfor dårlig stand til at de kan brukes. Det er bedre å bruke ressursene på den skolen som er i bruk i dag, sier han.

- Vi håper at vi kan bruke området til parkering for både kirken og turister som skal se på helleristningene, sier Aunan.

 Ifølge Bjørn Axel Aunan (t.h.) og Arne Geir Steinsland kan kommunen godt kvitte seg med de to barnehagene, men skolen vil de beholde.
Publisert: