Mange ulovlige teiner beslaglagt ved Rennesøy

Under en kontroll utført av Fiskeridirektoratet beslagla oppsynsbåten Eir litt i underkant av 20 teiner. -Det er mye på et så lite område, sier inspektør, Ronny Drågen.

  • Jone Bergøy Nedrebø
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel
Her er en av oppsynsbåtene til Fiskeridirektoratet. En lignende båt var på inspeksjon på østsiden av Rennesøy sist uke. (Dette er båten Rind, sist uke var båten Eir ute).

Rennesøy:

-Vi beslagla hovedsakelig umerkede teiner og teiner uten tilfredsstillende fluktåpning, sier Ronny Drågen, inspektør på en av Fiskeridirektoratets oppsynsbåter, til Øyposten.,

Kontrollen var rundt Rennesøy og inn i Gandsfjorden og til sammen beslagla de 20 teiner, mesteparten på østsiden av Rennesøy. Hovedsakelig beslagla de teiner, både umerkede og med fluktåpninger som ikke tilfredsstiller kravet. Det ble også beslaglagt redskaper uten "råtnetråd". Et av fiskeredskapene ute råtnetråd var en umerket ruse som i følge Drågen hadde ligget der i flere måneder.

-En råtnetråd er en nedbrytbar tråd som råtner etter fiskeredskapet har ligget lenge nok i vannet. Når den råtner åpnes redskapet og sjødyrene inni kan slippe ut, sier Drågen.

Kjekt å se lovlig fiskeutstyr

-Det kjekkeste er jo å se lovlig fiskeutstyr. Vi vil at folk skal fortsette å fiske og føre en kjekk hobby videre til barna, men da må det gjøres på en lovlig måte, sier han.

Å beslaglegge rett under 20 teiner på østsiden av Rennesøy er mye mener Drågen. Området er ikke så stort og over halvparten av dem var umerket, det kan bety at de tilhører samme person.

En app som er til god hjelp til de som fisker mye, med teiner og ruser, er appen Fritidsfiske. Appen illustrerer og beskriver hvordan fiskeutstyret skal være, og hvilke regler som gjelder.

-Det skal så lite til for teina å være lovlig og da er det spesielt synd når vi finner så mange ulovlige, sier Ronny Drågen.