- Det er ikkje tilfelle som Øyposten skriv, at me vil ha tomta gratis. For det fyrste vil kommunen spara seg 1 million kronar i rivekostnader om me får tomta, og i tillegg vil de få leige kontor til ein verdi av 500.000, seier Erlend Halsne i Grieg Seafood.

Grieg skri i ein e-post til Øyposten at selskapet er i ferd med å bygga opp verksemda si i Finnøy og treng meir plass. "Foreløpig er denne sentralen etablert i Coop-bygget på Judaberg. Grieg har sin administrasjon i et annet bygg på Judaberg. Begge disse funksjonene skal bygges ut, og det er ønskelig med felles lokalisering", heiter det.

Vidare skriv Halsne:

"Vi er i en situasjon hvor vi må ta en rask avgjørelse for om vi skal leie lokaler eller bygge selv for å få tilgang til lokaler av den størrelsen vi vil ha behov for allerede til neste høst. Per nå er det ikke gode alternativ for leie av bygg på Judaberg, men det er her vi helst vil fortsette å utvikle vår bedrift.

Samtidig ønsker Grieg Seafood Rogaland å være med på å utvikle hele havbruksnæringen i Rogaland. Grieg Seafood Rogaland har derfor tatt initiativ overfor Finnøy kommune om å etablere et Havbrukssenter i Judaberg sentrum. Vi vil inngå et forpliktende samarbeid med Finnøy kommune der kommunen bidrar med tomt og hvor vi etablerer et bygg hvor det legges til rette for at flere enn oss får tilgang til lokaler. Deler av bygget skal disponeres av kommunen til egne kontorplasser eller for andre offentlige aktører. De resterende arealene som Grieg Seafood ikke selv benytter er det ønskelig å leie ut til andre interessenter i havbruks- eller fiskerinæringen. Samarbeidet slik vi ser det for oss med kommunen vil dermed skape store potensielle nyetableringer i Finnøy."