Solbrune jærbuer på Rennesøy: – Syden kommer ikke i nærheten av dette

I Østhusvik er det et godt turismetrykk. Fjordbris Hotell og Sjøberg Ferie melder om gode besøkstall og fornøyde gjeste fra hele verden.

GODT I VARMEN: Egil og Gerd Jorunn Fuglestad ser frem til å tilbringe noen flotte dager på Sjøberg Feire. Ifølge dem kan ikke Syden måle seg med Ryfylke.
  • Jone Bergøy Nedrebø
Publisert: Publisert:

RENNESØY: – Vi har hatt et godt trykk siden påske, med så og si fulle leiligheter og hotellrom, forteller hotelleier Kjetil Mehus til Øyposten.

Mehus eier Fjordbris Hotell som ligger i Østhusvik. Han ser lyst på utviklingen og er glad for at ting har begynt å ta seg opp igjen, til tross for en seig start i begynnelsen av året.

BONANZA: Selv om det ikke var bonanzatilstander i begynnelsen av året har Kjetil Mehus troen på en god sommer.

– De fleste gikk nok «all in» ved første gjenåpning høsten 2021. Da kjente vi trøkket fra næringslivet skikkelig, men ved årets gjenåpning virket det som folk hvilte på avtrekkeren, opplyser han.

Selv om det ikke ble bonanzatilstandene Mehus hadde håpet på, ser han positivt på utviklingen utover våren og videre i sommer.

– Det er hvert fall to uker i juli hvor vi har fullbooket, så det blir spennende å se hva mer sommeren har å by på.

– Alt fra russere til kinesere og amerikanere

200 meter borte i hugget ligger Sjøberg Ferie som også kan melde om gode besøkstall.

Eierne Kai og Wenche Risa sier at året ser an til å bli bedre enn 2019 og de er glade for å få besøk av flere utenlandske turister.

– Det kommer besøk fra hele verden. Alt fra russere til kinesere og amerikanere, sier det nygifte paret fornøyd.

– Noen av de utenlandske turistene er også overrasket over at det ikke er noen koronaregler her lengre. Spesielt amerikanerne synes det er deilig å komme til et land hvor de kan slappe litt mer av, tilføyer Wenche og smiler.

Solbrune jærbuer

Øyposten bruker sjansen til å snakke litt med noen av de besøkende på Sjøberg Ferie. Det er to jærbuer som er kommet fra Vigrestad med bobil, og sitter nå og nyter varmen i solveggen.

– Det er mye mindre vind her enn på flat-Jæren, sier Egil Fuglestad.

MINDRE VIND: Jærbuene er fornøyde med å sitte lunt og godt i solveggen på Rennesøy.

Egil har med seg kona Gerd Jorunn Fuglestad, og begge er fornøyde med å være på norgesferie.

– Vi blir nok her noen dager til, så får vi tid til å fiske litt, gå litt tur og ikke minst nyte været, sier de.

– Hvordan er det her i forhold til Syden da?

– Til Syden reiser man bare for varmen, i Norge får du alt med. Det kan ikke sammenlignes, sier Egil Fuglestad og smiler.

Optimistiske

Både Kai Risa og Mehus ser lyst på sommerperioden. Risa har faktisk brukt anledningen mellom konferansegjestene og turismetoppene til å utvide.

– Vi holde på å bygge litt forskjellige sittegrupper her på tunet, slik at folk kan følge sola, opplyser han.

Risa er i full gang med å bygge platting på fremsiden av resepsjonen, og sier at han har mye på tapetet for sommeren.

EN EVIG SOLVEGG: Kai og Wenche Risa er godt i gang med plattingen på fremsiden av hovedbygget. Her kan gjestene sitte å nye sola.

– Det blir noen konserter på den nye scenen vi holder på å bygge. Vi har veldig mye på gang og har faktisk sett oss nødt til å ansette flere sommervikarer og fulltidsansatte – det blir en hektisk, men spennende ferie, avslutter han.