– Til tross for en vanskelig økonomi har Ryklame AS og Lykkelig AS besluttet å gå videre med Rennesøydagen 2024, skriver arrangørene i ei pressemelding søndag.

Arrangørene hadde frist til 1. april med å få inn nok sponsormidler. Frå før har de fått 150.000 kroner i støtte fra Stavanger kommune.

Nå er det altså klart at det blir festhelg i Vikevåg siste helga i august.

Mer enn penger

– Med god hjelp fra øyboere, næringsliv og lag og foreninger skal Rennesøydagen 2024 bli den beste noensinne, sier Tom Egill Tobiassen i Ryklame.

Han lar det skinne gjennom at de ikke har fått inn så mye sponsormidler som de håpte, men altså nok til å arrangere festival.

– Penger er bare penger. Livet i øyriket er mye mer enn det, sier Tobiassen.

Han har tidligere sagt at målet var å få inn 400.000 kroner fra sponsorer, med 250.000 kroner som ei nedre grense.

Ny konferansier

Årets konferansier blir Jørgen Dyrseth, kjent fra blant annet Østhusvik grendahus og Revylaget Amatøren.

Arrangørene vil snart kalle inn foreninger og bedrifter for å legge en slagplan, går det fram.

– Vi er begeistret for å sette i gang og ser fram til å ønske hele lokalsamfunnet velkommen til festival. Gled dere, me er me! sier Lene Dalaker i pressemeldinga.

Rennesøydagen 2024 blir arrangert fra fredag 30. august til søndag 1. september. Med et bredt spekter av aktiviteter for alle aldersgrupper skal festhelga fremme lokal stolthet og styrke bånda i lokalsamfunnet. I fokus står lag og foreninger, næringsliv, landbruk og havbruk, skriver arrangørene.

Ryklame AS og Lykelig AS kom inn som arrangører av Rennesøydagen første gang i fjor.