Rennesøy-kvinne vil gi diabetes pasienter bedre oppfølging

Lise Løvereide er klar for å ta imot første pasient for diabetes oppfølging.

Lise Løvereide skal sikre diabetes pasienter bedre oppfølging.
Publisert: Publisert:

RENNESØY: Tidligere sykepleier og nåværende entreprenør Lise Løvereide har utviklet et selskap på Rennesøy som er klare for å jobbe med oppfølging av diabetes pasienter. Hun opplyser at dagens helsetilbud ikke fungerer optimalt og har utviklet en løsning som skal forbedre livskvaliteten til diabetes pasienter. Løvereide mener hennes selskapet kan bli et godt tilskudd til dagens system i det offentlige.

 -Diabetes er en kompleks sykdom som kan påvirke mennesker ulikt basert på livstil og tilstand, sier Lise Løvereide til Øyposten.

Lise Løvereide jobber for bedre oppfølging av pasienter med diabetes.

Pasienten i sentrum

Dagens regime for diabetes pasienter er ifølge Løvereide et system som fungerer etter sykehusets prinsipper og ikke pasienten. Løvereides mål er å skape et system som setter pasienten i sentrum og sikrer god oppfølging. Hun opplyser om at dagens oppfølging med årlige besøk på sykehus ikke er godt nok og hun jobber nå med å lage et system som skal kunne gi oftere oppfølging.

-Vi er nødt til å se pasienten som et individ og gi mer jevnlig og personlig oppfølging, mener Løvereide.

Har selv diabetes

Løvereide har bakgrunn innen forskning og innovasjon i tillegg til å være sykepleier. Hun har også selv diabetes og kan sette seg inn i det å være både pasient og behandler. Hun opplever dagens system som lite fleksibelt og lite tilgjengelig for pasientene. Selskapet til Løvereide ønsker å ta i bruk teknologi og nettbaserte løsninger for å sikre at diabetes pasienter får bedre livskvalitet og oppfølging.

-Teknisk løsning er innkjøpt og vi er klare for å ta imot pasienter, sier Løvereide.

Publisert: