Gründermøte med hockey-kongen: Sammen er vi sterke

Hockey-kongen Christian Dahl-Andersen delte sin reise med bedriftseiere i øyriket, som oppfordret næringslivet i Rennesøy og Finnøy til å tenke som «en liga».

Publisert:
Christian Dahl-Andersen oppfordret næringslivet i Rennesøy og Finnøy til å tenke som en liga.

RENNESØY: Onsdag 12 april holdt gründernettverket for Finnøy og Rennesøy kommunedeler et frokostmøte på Vikevåg innbyggertorg med temaet «Sammen er vi sterke».

De fremmøtte fikk en kickstart på dagen med frokost, kaffe og inspirerende foredrag om lagspill. Temaet og tittelen på møtet er hentet direkte fra Stavanger Oilers sitt ordtak «Sammen er vi sterke».

Og det var veldig passende, for det var nemlig den tidligere Oilers-spiller Christian Dahl-Andersen som holdt et innlegg om hvordan man kan spille best mulig på lag, og konsekvensen av å gå alene. Ishockeyspilleren har over 900 topp-nivå kamper og har fått status som både hockey-kongen og legende.

Da Christian kom til Stavanger som 21-åring hadde han egentlig planer om å legge skøytene på hylla, men bestemte seg for å gi det et siste forsøk. Etter 4 år i Stavanger, la han faktisk opp.

Gnisten ble tent på ny

Etter nesten ett år på reise med sandvolley-kona Kathrine Maaseide Dahl-Andersen, begynte Christian å se seg selv og situasjonen utenfor «hockey-bobla».

Dette førte til at han skjønte hva han hadde gjort feil, og hvordan han skulle gjøre comeback. Hvis trener Petter Thoresen ville ha han tilbake, såklart.

Thoresen klarte å overtale klubben til å ta Christian tilbake, og da var han klar til å gi alt. De neste årene ble Christian med på å skape ishockeyhistorie i Stavanger og Norge. Dahl-Andersen sin lange karriere på isen har helt andre spilleregler, strukturer og leder-skikker enn hva en er vant til i næringslivet, samtidig var det en haug med direkte paralleller som næringslivet kunne dra
viktig nytte av.

Tenk på næringslivet som en liga

Christian har lagt merke til at det er et spesielt forhold mellom øyene, men oppfordret næringsaktørene til å tenke på det som en liga. Oilers er helt avhengig av de andre lagene i ligaen og CHL.

I tillegg er det aldri så stor «uenighet og konkurranse» som internt i laget, eller i et søskenforhold. «Bruk det til deres fordel», oppfordrer Dahl-Andersen.

Hvordan kan Rennesøy og Finnøy bli sterke sammen

I tillegg til det veldig inspirerende foredraget til den tidligere toppidrettsutøveren, var Jan S. Grimstad fra Næringsavdelingen aktivt til stede og dro gjengen igjennom en workshop til ettertanke.

«Hvordan kan Finnøy og Rennesøy kommunedeler bli sterkere sammen?»
Grundernettverket er et nytt samarbeid og nettverk mellom private bedrifter, innbyggertorgene i Vikevåg og Judaberg, samt kommunen sin næringsavdeling og SKAPE.

«Vi bygger nå lag på lag sammen og ønsker flere nye aktører med oss på denne spennende reisen», sier Tina Nådland, koordinator på Vikevåg innbyggertorg.

Vi startet opp i januar og har arrangert 9 samlinger til nå. Allerede 19.april er neste mulighet til å bli bedre kjent med nettverket og få ny kunnskap. Da har vi
invitert Innovasjon Norge til Judaberg innbyggertorg, for å fortelle om hvordan de kan hjelpe både nye og etablerte bedrifter.