Ryfylke:

Nå er finværet kommet for fullt til øyane i Ryfylke. Temperaturen vil i helgen bikke 25 grader med lite vind i vente, et perfekt bade- og båtvær.,

Ryfylke er fint i både vinter-, vår- og høstbekledning, men kanskje aller finest i sommerbekledning. Frodige hager, skogholt og marker med den glitrende blå sjøen bare et steinkast fra huset.

Sightseeing på ferjeturen

På torsdag formiddag tok jeg ferja fra Judaberg til Nord Hidle. Mange foretrekker en direkteferje, meg selv inkludert, men på en dag som dette er det helt greit med noen stopp på de forskjellige øyane.

Utsikten fra ferja over til Sjernarøyane. Foto: FOTO: Jone Bergøy Nedrebø

Sola skinner og det er vindstille, på en dag som dette er det fantastisk å være turist i eget land.

Sjernarøy ferja gikk fra kai på Judaberg klokken 10.20 og stoppet på Halsnøy, Eidsund, Nord Hidle og Helgøy. Her er det mye fint å se: Den frodige og grønne skogen på Halsnøy, Bandåsen på Ombo, Himakånå i det fjærne og Sjernarøyane med alle holmer som hører til.

Nord Hidle:

Vel i land på Nord Hidle ser jeg Sjernarøyene i all sin prakt: fuglene på Kvedlandsholmen, sauene på Bjergøy, egrene på Aubø, hyttene på Kyrkjøy, naustene på Helgøy og svabergene på Nord Talgje. Nå hadde det passet med et bad.

Så for å nyte de fine sommerdagene i helgen fullt ut er det bare å pakke badesakene å dra ned til stranda for en forfriskende dukkert. God sommer!