Enda en grå og våt uke i vente

Før fellesferien lå gradestokken på rundt 25 grader. I perioden frem over vil den ligge på 12 grader. Skikkelig høststemning ifølge statsmeteorologen.

GRÅTT OG VÅTT: Sommeren ser ut til å la seg vente på. Neste uke blir både grå og våt.
  • Jone Bergøy Nedrebø
Publisert: Publisert:

– Fredagen starter med litt spredt regn, med opphold utover ettermiddagen. Det kommer ikke så mye nedbør, men det blir ikke noe sommerlig, sier statsmeteorolog Dina Stabell til Øyposten.

14 grader vil være den høyeste temperaturer på fredag. Lørdagen fortsetter som fredagen med regnbyger, vind fra nordvest og 12–13 grader.

– Helgeværet ser dårlig ut. Søndagen vil også bli preget av kulde, vind og litt bygenedbør. Det er et skikkelig høstvær, sier hun.

Kjipe prognoser

Til tross for en dårlig helg, blir været i begynnelsen av neste uke noe bedre.

– Det blir ikke blåmandag for å si det slik. Det er muligheter for sommerlige temperaturer på mandag og tirsdag. De potensielle 20 gradene som kan komme da er det eneste lyspunktet på lenge, sier statsmeteorologen og ler.

Utover i neste uke ser det altså ut til å bli både grått og vått. Temperaturene vil ligge på 12–14 grader med nedbør de fleste dagene.

– Selv om det ikke ser så lyst ut i neste uke er det ingen vits å avlyse sommeren enda – vi har hatt slik vær før og det har pleid å ta seg opp, avslutter statsmeteorolog Dina Stabell.