«En garde» i Fleirbrukshallen på Finnøy

Idrettsrådet i Stavanger stiller opp med fekting, klatring og mye mer for barn mellom andre og syvende trinn.

Publisert:
Klatring på sommerarrangementet på Finnøy.

FINNØY: Mange var møtt opp da idrettsrådet Stavanger arrangerte sommeraktiviteter i flerbrukshallen på Finnøy. Det ble høyt tempo med fekting, klatring og badminton da Øyposten besøkte flerbrukshallen på Finnøy fredag.

Kristine Dyrli Ruud (31), Tina Jacobsen (23) og Julie Stokkenes (22) kan fortelle om en flott sommer med spennende aktiviteter.

Ruud har ansvar for flere av aktivitetene i prosjektet «1000 takk» som arrangeres av Stavanger kommune for barn mellom andre og syvende trinn. De har arrangert aktiviteter fra freestyle dans til fekting. Prosjektet ble påbegynt i 2020 og arrangeres årlig av idrettsrådet Stavanger.

Fekting i flerbrukshallen på Finnøy.

-Vi forsøker å arrangere mer unike idretter som fekting, ettersom de fleste allerede er godt kjent med aktiviteter som fotball og håndball, sier Kristine Dyrli Ruud til Øyposten.

Det var stor aktivitet i Fleirbrukshallen, hvor lyden av kårder som møttes, trenere som ga instruksjoner og dømte kamper kunne høres. Jacobsen, Stokkenes og Ruud beskriver arrangementet som en unik opplevelse, med flere spennende aktiviteter som mange ikke er godt kjent med.