Syden-vibber og komleentusiaster på Skartveit

På Halsnøy får du litt av alt; Syden-vibber, komler og fantastisk vær. På torsdag var havna full med båter og det kommer folk fra fjern og nær for å legge til kai. Det var til og med noen som tok turen fra Hordaland for å smake på Skartveitkomlene.

  • Jone Bergøy Nedrebø
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

Halsnøy:

-Det er deilig å komme seg vekk når vi har ferie og spesielt deilig å komme ned her i strålende sol for å spise komler, sier Marit Thuen fra Os som ligger litt sør for Bergen, til Øyposten.,

Om bord i cabincruiseren fra Hordaland sitter det fem personer. De er på sommerferie og kan fortelle om nydelige dager i Ryfylke så langt. Cabincruiseren har en 700L tank og når både frem og tilbake fra Os til Halsnøy.

-Det har vært en fantastisk start på ferien med et nydelig vær. Grunnen til at vi drar hele veien fra Os er på grunn av bedre båtmuligheter, og ikke minst de gode komlene! Vi får bare håpe at vi får i oss litt kålrabistappe med komlene dette året, det var de tomme for sist, sier vennene fra Os og ler.

Vennene fra Os har vært og feriert i Ryfylke i en uke og forteller at havnene og bryggene er bedre tilrettelagt her enn i Hordaland. Hordalendingene kommer til å ligge en dag eller to til på Skartveit før ferien drar dem videre rundt i Rogaland og Ryfylke.

Sydenstemning på Costa Del Skartveit 

På badestranda, som har fått navnet Costa Del Skartveit, er det folk i alle aldre som leker seg i det varme vannet. Her treffer Øyposten Maram Abdulazis på 11 år, som kan fortelle om et kjekt sted å være på sommeren.

-Jeg elsker å bade! Bare på søndag var vi her tre ganger og det er en perfekt plass til å treffe nye venner, sier hun til Øyposten.

Maram Abdulazis var på stranden sammen med Sara Margrete Eike og Tore Skartveit på torsdag og det virker som en god plass å sosialisere seg om sommeren. Maram, Sara Margrete og Tore har vært og badet i en time allerede og på den gode stemningen virker det som de kommer til å være der i noen timer til.

-Det var litt kaldt i starten, men etter hvert blir du vant til det, sier Sara Margrete Eike, rett før hun hopper ut i vannet sammen med Tore for å møte Maram.

Fint vær gjør mye

-Vi har faktisk hatt badeturister helt siden mai og nå som høysesongen er i gang kommer det nok enda flere. I dag er det for eksempel et veldig bra oppmøte her, sier Anita Ørnes ved Skartveit Gjestehavn.

Ørnes kan fortelle om en bra sesong så langt og sier; "med sola kommer bade-elskerne". Hun regner med at høysesongen topper seg til helgen og forventer mange gjester på butikken, badestranda, kaien og i cafeen.

-Noen av de som kommer med båt sier at de trives så godt at de ligger her hele ferien, sier Ørnes og smiler.

Stavanger kommune melder om badetemperaturer på rundt 18 grader i områdene ved Stavanger, men i havnebassenget på Skartveit er det ikke utenkelig at det er noen grader varmere. Så det er bare å pakke badetøyet og parasollen å ta turen til Skartveit for å bade og ta seg et glass med noe godt.