Den gamle kraftstasjonen på Eltarvog er innvaksen av sitkagran-skog.. (Foto: Rune Nedrebø)

FINNØY:

Det går fram av årsplanen avdelingen for park og vei i kommunen. Av handlingsplanen går det ellers fram at kommunen vil bruke 100.000 på skjøtsel og til manuell fjerning av ugras i kystlyngfheia ved Fjørøy fort. Dessuten skal det gjøres en innsats for å fjerne sitkagran i Vignesholmane fuglefredningsområde, og skjøtte naturreservatet på Nord-Talgje i Sjernarøyane. Dette arbeidet skal skje i sambareid med lokale entreprenørar. I turområdet Teigen på Finnøy skjal det brukast 300.000 på fjerning av vindfall og utskifting av tre. Her er det dessutan sett av nesten 640.000 kroner til lysløype nummer tre i turområdet.,

I Eltarvåg på Rennesøy er det planar om å bruka 240.000 kroner fordelt på dette året og neste året på å fjerna sitkagranskogen der og opparbeiding av friområde. Derimot er posten på 150.000 kroner til skjøtsel av naturområde på Austre Åmøy ute av planane for i år på grunn av innsparingar.

Fleire kommunale vegar i Finnøy og Rennesøy står også på lista for opprusting. Det gjeld vegar i Eltarvåg, kommunale vegar på bru og i boligfelt på Askje. Også kommunale vegar på Sjernarøy står på lista.

Kommunen skal i inneverande år laga ein total oversikt over det kommunale veinettet i Stavanger kommune. Oversikten skal også omfatte Finnøy og Rennesøy. Alle kommunale skal i løpet av året bli oppmålt og tilstanden registrert. Private veier i Finnøy og Rennesøy er ikkje ein del av dette prosjektet. Ut fra dette skal det lagast ein plan for kostnadene med å setja vegane i i stand til "kommunal standard".