Arkivfoto: Sølvi Ona Gjul (Ap).|Jostein Eiane i Rennesøy kommunedelsutval, ser tilbake på dattera sitt bryllup som eit høgdepunkt dette året.

TANNKLINIKK:

Det begrunnes med at det koster å flytte klinikken til et nytt sted og at det er få som bor i den bydelen, samt at de har hatt problemer med å rekruttere et stabilt personell til klinikken.,

Politikerne i Rennesøy kommunedelsutvalg er helt imot dette.

- Vi må gjøre alt det vi kan for å beholde klinikken, sier Sølvi Ona Gjul (Ap) under møtet tirsdag kveld.

I forslaget hun fremmet står det at selv om det har vært utfordringer med å rekruttere stabilt personell burde dette ikke være avgjørende.

- Det må legges vekt på at svært mange som bor i denne kommunedelen pendler ut av kommunen og det vil derfor være tidkrevende for disse foreldrene, å hente og følge barn til tannlege på Randaberg, skriver hun i forslaget.

https://www.oyposten.no/2021/01/18/vil-sa-gjerne-jobba-men-far-ikkje/

- En selvfølge

Ona Gjul mener at det ikke er forsvarlig å sende barn på ti år på bussen alene til og fra Randaberg, for så å måtte finne veien til klinikken selv.

Å ha en egen skyssordning tror hun heller ikke er en bra løsning da det er dyrt, samt at barna vil miste mer av undervisningen enn de ville ha gjort hvis det var i Vikevåg.

- Det er etter vår vurdering en selvfølge at tannlegetjenester fremdeles skal være et tilbud i Vikevåg og det må finnes gode løsninger for lokalisering også etter at det gamle kommunehuset er revet, skriver hun.

Ona Hjul legger til at det har blitt poengtert at de skal ha minst like gode tjenestetilbud som det de har i dag selv om de har blitt en del av nye Stavanger kommune.

https://www.oyposten.no/2020/12/08/her-luktar-det-sentralisering-lag-veg/

Vil lage et større fagmiljø

Frank-Arild Normanseth (H) fremmet et annet forslag om å lage et sterkere fagmiljø på Rennesøy og Finnøy enn det er i dag.

- Tannhelse Rogaland bes om å utrede en rulleringsordning for tannhelsetjenester mellom Rennesøy, Finnøy og Randaberg som både ivaretar et større fagmiljø og en desentralisert struktur, skriver han.

Jostein Eiane (KrF) støtter delvis forslaget.

- Dette er en bedre løsning enn ingenting, men jeg deler ikke fremstillingen at det har vært ustabilt personell i tannhelsetjenesten. Jeg tror ikke en skal si at så fort det blir ustabilt, så må den legge ned, sier han.

Jostein Eiane (KrF) ønsker å beholde klinikken på Vikevåg.

https://www.oyposten.no/2021/01/02/ingen-fast-tannlege-pa-finnoy-ifra-neste-ar/

Inger Lise Jørgensen (H) er enig i at det ikke alltid har vært lett å rekruttere tannleger til å bli værende på Vikevåg.

-Poenget er at hvis en har et felles kontor som de hører til, så får de et fellesskap der de kan diskutere med likesinnede. Alle søker seg jo til større fagmiljøer, sier hun.

Forslaget til Ona Gjul ble enstemmig vedtatt, mens forslaget til Normanseth fikk fem av elleve stemmer.