På sjølve kretstinget lørdag, vedtok eit einstemmig ting at NFF frå neste år også skal tilby 3 nivå for inndeling i aldersklassen 10-12 år  for jenter og gutar.,-Alle klubbane deler årstrinnet inn i jevne lag, og må deretter melde laga på same nivå, heiter det mellom anna i vedtaket.,

Målet med ordninga er å oppfylle NFF sine sentrale mål om jevnbyrdighet og likskap i kamar, der dispensajon berre kan gis etter søknad i heilt spesielel tilfelle.

-Uansett nivå mener jeg at trygghet og treningsmiljø er helt avgjørende. Det må være god stemning, slik at barna har lyst til å komme på trening. Det skal være trygt, og vis skal ha et godt miljø. Man kan ikke trene en sjuåring tiul å bli verdens beste, for alle er et produkt av et milj. De som er dårligst på laget, er akkurat like viktig som den som er best, og det vil også de beste spilleren tjene på. Vi som trenere må se hver enkelt, og det er umuliog i barnefotballen å forutse hvame som blir best til slutt, sa Hengeland.

Han drog fram seg sjølv som eit eksempel på dette, ettersom han sjølv ikkje spela på eit einaste kretslag eller aldersbestem landslag før han var 21 år gamal.