Amatøren med kraftsalve om Meieriet: «Ikke kødd med kulturen vår»

Revylaget Amatøren raser over forslaget om å legge hele renoveringa av Kulturhuset Meieriet på is.

Fra høstens revy på Kulturhuset Meieriet med Jørgen Dyrseth i rolla som terapeut.
Publisert:

– Mens kommunen har kastet bort millionbeløp i planlegging, møtevirksomhet og kjøregodtgjørelse fra Stavanger til Vikevåg, ser det ut som Meieriet ender opp med en stusslig malejobb, skriver Revylaget Amatøren i ei pressemelding.

«Ikke kødd med kulturen vår», er tittelen.

Utspillet er et svar til at kommunedirektøren foreslår å ikke prioritere kulturhuset i Vikevåg i neste års budsjett.

Korthus i orkan

Revylaget hadde tidligere i høst stor suksess med revyen «Ska det ver någe meir før me stenge?». Konseptet hvilte på at Meieriet snart skal stenge for å bli kraftig oppgradert. I stedet for å pusse opp, foreslår altså kommunedirektøren heller å spille Rennesøy-samfunnet et puss.

– Vi har spilt revyene våre i storstova på Meieriet, og vi ha alltid gitt overskuddet tilbake til det ærverdige bygget. Vi har finansiert lyd og lys i Meieriet, men nå ser det ut som at kommunen vil slukke lyset på øyene, sier Jørgen Dyrseth i revylaget.

I pressemeldinga skriver revylaget:

– Vi har ikke bare underholdt ei hel bygd, men også satt søkelyset på politikernes løfter om nyoppussing og vedlikehold av Meieriet, et løfte som ser ut til å være like stødig som et korthus i orkan.

Glemmer ikke

Revylaget Amatøren har holdt på i 40 år og lanserte i helga en jubileumsvideo laget av Ryklame AS. I videoen snakker blant annet Bente Gudmestad om Meieriets historie, der det i sin tid var ordfører Christoffer O. Hauskens dobbeltstemme som sikret at Rennesøy fikk folkets kulturhus, og ikke noe helt annet som for eksempel et senter for datalagring eller en popkornfabrikk.

– Vi ler, men vi glemmer ikke, og vi vil fortsette å kjempe for Meieriet og for Rennesøy, sier Gudmestad.

Ombygginga av Meiereit er beregnet å koste 157 millioner kroner. Et prosjektforslag inkluderer bibliotek, innbyggertorg, fritidsklubb, kontorer til gründere, møterom og verksteder disponibelt til lag og foreninger, i tillegg til eksisterende storsal med kulturtilbud. Bystyret bestemmer neste års budsjett i møte mandag 18. desember.

Se jubileumsvideoen til Revylaget Amatøren:

Publisert: