Rødne har første "Kvikktest-tur" førstkommende søndag. Turen går til Byøyene. |Med mobilen kan du skanne QR-koder med informasjon om forskjellige begivenheter på Fjøløy og Klosterøy.

Ryfylke:

-Å skape opplevelser for folk som vil oppleve Ryfylke er noe av det kjekkeste vi gjør her i Rødne, sier daglig leder sier Lars A. Rødne til Øyposten.,

Rødne arrangerer den første "kvikktest-turen" førstkommende søndag. Båten drar da innom Byøyene i Stavanger, altså; Steinsøy, Langøy, Vassøy, Lindøy, Tunsøy, Hellesøy og Kalvøy - til fots.

Alt i alt arrangerer Rødne ni "kvikktest-turer" hver søndag fram over. Båten tar turen innom alle øyane i gamle Finnøy og Rennesøy kommune, og det er satt opp forskjellige aktiviteter under veis, som for eksempel en gåtur til Rennesøyhodnet eller sykkeltur på Sjernarøyane.

-Vi fikk 250 000 kroner i støtte fra Stavanger kommune for å prøve dette ut. Pengene har vi brukt på planlegging, guider på de forskjellige øyene, gjennomføringen av programmet i tillegg til å kunne tilby barn under 16 år som reiser sammen med familien gratis om bord-stigning. Kvikktesten vil være til god lærdom for oss, og hvis vi får spesielt god respons på noen av turene kan det bli en årlig aktivitet fram over, sier Rødne.

QR-kode guide

På Utstein Pilegrimsgard ble pengene fra kvikktest-prosjektet brukt til å sette opp løyper til en QR-vandring. Her bruker du telefonen til å skanne QR-koder som inneholder lytteopplevelser, bildesider, tekstinformasjon og videoer. Prosjektet heter "Fra vikting til pilegrim" og handler om pilegrimer på vei mot hellige mål.

-Det er et prosjekt under utvikling og det vil komme mer innhold utover sommeren og høsten. Videoene, bildene, lydene og tekstene er også på forskjellige språk fordi vi ser et internasjonalt potensiale når landet åpner for fri innreise igjen, sier Gunhild Andersen, frivillig medarbeider på Utstein Pilegrimsgard.

Med mobilen kan du skanne QR-koder med informasjon om forskjellige begivenheter på Fjøløy og Klosterøy. QR-vandringen ble åpnet onsdag klokken 12.00.