De trenger ikke gjøre det ennå, men i løpet av noen måneder kan elever og lærere igjen finne frem både badedrakt og badebukse. Det er nemlig lysning for svømmebassenget på skolen. Finnøy kommune har tildelt Karmøy Byggteknikk AS oppdraget med rehabilitering av svømmehallen. Firmaet fra Karmøy var det rimeligste i anudskonkurransen. For kroner 5.920. 733.75 fikk de oppdraget, og var 1,8 millioner kroner rimeligere enn nummer to på listen.

-          Vi har god erfaring med slike jobber og ser frem til å komme i gang, forteller Diftssjef/prosjektleder Gunnar Mose til Øyposten.

Bruker 18 uker

Det er ennå ikke satt en startdato for når oppgraderingen kommer i gang, men trolig ser en de første rivningsarbeidene allerede i løpet av en måneds tid.

-          Vi kommer på det meste til å bruke 5 til 6 arbeidere på denne jobben. Meningen er at vi skal leie oss et hus på Finnøy under perioden. Det vet jeg ikke helt hvordan det ligger an med, men jeg håper det er noe ledig, sier han.

Selve byggeperioden regner firmaet med å bruke 18 uker på, kanskje mindre. Det betyr at bassenget trolig kan fylles med vann allerede før juleferien. Det er en god nyhet for de som har savnet det våte element på skolen. Det neste trinnet i denne omgang er at det skal være et avklaringsmøte mellom partene før arbeidet kommer skikkelig i gang. I anbudspapirene går det også frem at firmaet som fikk oppdraget har mye kortere byggetid.

Ble stilt spørsmål

Karmøy Byggteknikk opererer med 18 uker, mens neste på listen hadde hele 32 uker. Finnøy kommune  brukte i saken det rådgivende selskapet Epcon i Stavanger for å se nærmere på firmaene som var interesserte. Blant annet ble det sett på det som dreier seg om en relativt lav anbudssum fra firmaet som vant, og det ble også stilt spørsmålstegn på byggetiden på «bare» 18 uker. Epcon har imidlertid kommet frem på at aktøren som er valgt tilfredsstiller kravene som er satt.