|

Båthavna er en del av en ny reguleringsplan for Reilstad, som ble vedtatt i kommunestyret i Finnøy 17. juni. Der legges det blant annet opp til boligbygging i strandsonen og etablering av en båthavn i Badevik.,

I sommer er det kommet flere protester fra grunneiere på Reilstad. En av dem skriver nå i et brev til kommunen:

«Jeg har tinglyst båtfeste i Badevik der hvor båthavn er regulert inn. Utbygger er fullt klar over dette, men regulerer allikevel båthavn på strandlinjen hvor jeg har mine tinglyste rettigheter. Dette vil jeg selvsagt ikke akseptere.

Jeg har i tillegg til tinglyst båtrett i Badevik også tinglyst forkjøpsrett til areal syd for min eiendom  I dette område, som jeg har forkjøpsrett til, er det lagt inn flere boligtomter. Utbygger har aldri tatt kontakt med meg for å høre om jeg skulle være villig til å avstå fra disse rettigheter, noe jeg selvfølgelig ikke vil være interessert i.»

Denne grunneieren er skeptisk til planene om bolig bygging, der en del av boligene vil ligge innenfor 100-metersbeltet – i tillegg til båthavna der det er anlagt kjørevei med parkeringsplasser.

«I tillegg vil det bli en stor fortetning på et lite område som i dag er dyrket mark omgitt av fritidsboliger. Disse fritidsboligene vil få en betydelig verdiforringelse på grunn av all den infrastruktur som vil komme i område ved en eventuell utbygging – veier, belysning etc», skriver grunneiere i sin innsigelse.