Det vaker kulturlandskapet på Helland på Rennesøy er av nasjonal interesse. Forslaget går ut på å byggja kraftlinjer her.

Jeg vil gjerne gi et høringsinnspill angående utbyggingsplanene til Lnett, av den nye 132 kV høyspentlinje traseen.,

Jeg bor på Mosterøy, og er ikke grunneier av noen del av traseen men vil allikevel bli berørt.

Ble oppgitt og forbauset over Lnett som ikke har tatt seg bryet med å søke NVE om å legge jordkabel istedenfor luftstrekk, på grunn av at det ville bli for dyrt. Så utfallet er vel allerede fattet.

Etter min mening burde ikke luftstrekk være noe alternativ til jordkabler. At det i dag, i 2022, skal være nødvendig å ta denne kampen med å få gravd ned dette kabelnettet er helt forkastelig.

Bare at luftstrekk fører til nedsatt livskvalitet til de mest berørte grunneiere burde være nok til å ikke ha dette som et alternativ i det hele tatt. Ellers fører jo også luftstrekk til støy, død over fugler, eiendommer faller i verdi osv. Det fører også til ødeleggelse av natur og miljø for utallige generasjoner fremover.

Jeg har dessverre ikke noe særlig forhåpninger om at dere vil ta til fornuft. Som jeg ser så sender dere bare ballen over til myndighetene som igjen kun tenker på billigste alternativ.

,Jeg synes at høyspentmaster med luftstrekk kan i en viss grad sammenlignes med teppebombing av landet vårt med vindturbiner i havet og på land. Som jeg mener må være Norges største miljøforurensing gjennom tidene, med myndighetenes velsignelse. Så dessverre så blir nok også luftstrekk presset gjennom uten konsekvens hensyn i likhet med utbyggingen av vindturbiner.

Det hele dreier seg om penger. Kari og Ola Nordmann har bidratt med flere hundre milliarder ekstra via økt nettleie, som de så fint har kalt for grønne sertifikater. Disse midlene brukes til massiv ødeleggelse av natur og miljø som vindturbiner skaper, og kabelnett til dette. Snitt pris å produsere en kwh med strøm i Norge koster 11,57 øre kwh. Og utsalgsprisen til forbrukerne har nå kommet opp i flere 1000% med politikernes velsignelse. Hvorfor er ikke disse enorme summene som våre politikere regelrett raner fra Kari og Ola Nordmann, nok til at vi skal få jordkabler istedenfor luftstrekk.

Jeg håper at mitt innspill kan bidra til at dere åpner øynene litt.

Hilsen

Vilhelm Sunnanå