Nå er det klart for utbygging av vanntilførselen på Dale

I tre år har Dale Vannlag jobbet med å få godkjent en kommunal vanntilførsel – nå er det endelig klart for utbygging.

VANNTILFØRSEL: Nå er alle papirene i orden til den nye vannledningen som skal legges til Dale. Johan Selvig mener det er en god investering.
  • Jone Bergøy Nedrebø
Publisert: Publisert:

RENNESØY: På Dale får gårdene og hyttene vannet sitt fra private brønner. Om ikke lenge vil det endres.

– Det har vært en lang prosess, men nå er alle papirene og godkjenningene som trengs i orden, sier styreleder for Dale Vannlag, Johan Selvig til Øyposten.

Selv om prosjektet har tatt tid skryter Selvig av kommunen og Finnøy Rør for god hjelp.

– I startfasen tok vi kontakt med Finnøy Rør som har vært til kjempegod hjelp gjennom hele prosessen. Etter hvert kom vi også i kontakt med kommunen som har sagt de vil bidra hvis det blir en kommunal standard på rørene.

Bedre vannkvalitet

Ifølge Johan Selvig vil en ny vanntilførsel gjøre det mye lettere for hyttefolkene og de fastboende på Dale.

–Vannkvaliteten vil øke betydelig, og med bedre vannkvalitet vil de som holder til her få det mye lettere og bedre – nå slipper brønnene å gå tom for vann på tørre sommerdager for eksempel.

ASKJE: Vannledningen skal legges fra Askje, over fjorden, og komme opp rett nede i vannkanten med Dale.

Vanntilførselen skal etter planen legges fra Askje og over fjorden, hvor den kommer opp ikke langt fra strandkanten på Dale.

Oppstart i høst

Prosjektet skal etter planen starte for fullt i løpet av høsten, men Selvig tørr ikke å si for sikkert når det vil bli.

– I første omgang skal seks av boenhetene på Dale koble seg på, resten organiserer seg selv. Det er vanskelig å si når ting blir ferdig og når arbeidet starter, men når det er ferdig er den vanskeligste etappen overstått, sier han.

Selvig ønsker heller ikke å utale seg hvor mye det vil koste, men ser for seg at det kan bli dyrere enn de først planla.

– Slik er det alltid, men støtten fra kommunen kommer godt med. God vannkvalitet er også en investering som er vært å gjøre, mener han.

Støtten fra kommunen kommer så lenge det blir en kommunal standard på rørene, og det er også planen. En kommunal standard betyr at kommunen kan overta driften etter arbeidet er gjort.