Bente Marie Johansen er park- og veisjef i Stavanger kommune.

RENNESØY:

- Vi har gjennomført en felttest og rapporten viser at banen har bestått testen. Vi har derfor ingen planer om å gjøre ytterligere tiltak der, sier park- og veisjef Bente Marie Johansen i Stavanger kommune.,

Siden kunstgressbanen åpnet i 2018 har spillere med jevne mellomrom fått belastningsskader som følge av det harde underlaget.

- Banen kan virke hardere fordi den ikke har noe full, men testen viser at dempingen er innenfor kravet. Det ble politisk vedtatt i tidligere Rennesøy kommune at banen skulle lages slik, sier Johansen.

Laget miljøvennlig

Da det ble bestemt at det skulle bygges en kunstgressbane ved Mastrahallen ble både kommunen og Mastra idrettslag enige om at de skulle bruke et miljøvennlig underlag.

Denne har ikke gummi-fyll som mange andre, men sand. Men da banen åpnet oppdaget klubben at den var mye hardere enn forventet.

– I starten var vi positive til å bruke underlaget. Vi vil jo være med å ta vare på miljøet, men jeg er veldig skuffet over at en så ny bane ble så hard og har forårsaket så mye skader, sa leder Eirik Hodnefjell i Mastra IL til Øyposten i januar.

Eirik Hodnefjell er leder i Mastra IL. Foto: FOTO: Arkiv

En gang i fremtiden

Kunstgressbanen har blitt satt opp på listen over baner som burde rehabiliteres en gang i fremtiden, men når denne blir tatt er foreløpig usikkert.

- Vi rehabiliterer baner jevnt og trutt. Det er satt av 15 millioner kroner til dette. Det tilsvarer rundt tre baner i året, sier Johansen.

Det er Fagplan for idrett som bestemmer hvilke som skal prioriteres.

- En dag kommer denne banen også på listen. Vi tok denne testen nå fordi vi har fått så mye klager på at den ikke var bra nok, men testen viser at den er det.

Her er saken vi skrev om at flere har fått belastningsskader etter å ha spilt på denne banen.