Sauebonde Kjell Åge Torsen mener at lamma i Rogaland er tynnere i år enn i fjor. Foto: Foto: Even Hallås

RENNESØY: Kjell Åge Torsen, leder av Rogaland sau og geit (RSG), ønsker alltid å levere det beste produktet. I år har lamma vært noe tynnere enn tidligere, og før slakt har Torsen jobbet hardt for å få så god kvalitet som mulig på lamma før slakt.

-Tynne lam er et gjengående problem i år, sier Kjell Åge Torsen til Øyposten.

-God kvalitet er det aller viktigste, legger han til.

55 av lamma til Torsen er klare for slakt. Foto: Foto: Even Hallås

Som leder i RSG har Torsen direkte kontakt med sauebønder i Rogaland. Han opplyser om at så å si alle har utfordringer knyttet til noe tynnere lam i år. Torsen kan ikke peke spesifikt på hva som er årsaken til dette, men mener at været og kvaliteten på beitet i heia kan være noe av grunnen i år.

Disse lamma må gå på beite minst tre uker til før slakt. Foto: Foto: Even Hallås

Hver uke slaktes det sau på Rennesøy i disse dager, og denne uka står står 55 av Torsens lam for tur. Han har flere som fortsatt er på beite, men han kan opplyse om at de må gå minst tre uker til før slakt. Lam har økt vekta med fem til ni kilo de siste to ukene, noe som gjør at han regner med en lammevekt på rundt 21 kilo.

-Lamma tar seg ofte opp før slakt, presiserer Torsen.