DAGENS LEDER: Felt av partiet

Dagens leder handler egentlig om en som ønsket fritak fra sine politiske verv frem til perioden er ferdig i 2015. Håvard Skavland (H) hadde nemlig søkt om det. Årsaken var at hans nye drivhus på Talgje tar mye tid. I tillegg ville han prioritere familie, fremfor det politiske liv.

  • Øyposten Nett
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over syv år gammel

Vi vet at når man blir valgt inn i politikk tar det mye tid, og man er på en måte forpliktet til fire år når man har sagt ja til velgerne. Det sa også Håvard Skavland.

Det skal ikke være enkelt å komme seg ut av politiske verv – det skjønner vi også. Man skal søke støtte og ha ryggdekning for å få det til. Skavland trodde han hadde det, men avslaget i kommunestyret var klart.

Mye på grunn av følgende:

Representanten Berit Hopland entret talerstolen med det man trodde skulle være en støtte for Skavland – for å fortelle hvorfor kommunestyret skulle gi fritak.

Sånn ble det ikke.

Fordi:

Representanten Hopland kom med alt annet enn støtte. Hun sa i klare ordelag at partiet ikke hadde bruk for en person som ikke ville sette seg inn i saker eller som ville komme på møtene. Hun sa i klare ordelag at partiet ikke ville være fornøyd med en person som ikke ville representere partiet.

Det var ikke å gi støtte, Berit Hopland. Det var snarere motsatt virkning enn det som kanskje var tenkt.

Her var det faktisk mange i salen som nærmest fikk bakoversveis etter det som ble sagt fra talerstolen.

Det var som Heidi Skifjell sa:

-          Høyre argumenterer for dere selv, ikke for Håvard Skavland

Slike uttalelser som kom fra Høyres representant bør man holde på interne gruppemøter i partiet, ikke i en sal hvor representanter fra andre partier sitter – eller som blir sendt på web-tv til kommunens innbyggere.

Vi ser faktisk ikke bort ifra at Skavland hadde fått fritak, hvis fremførelsen til eget parti hadde vært annerledes.

Nå blir Skavland representant frem til perioden utløper. Vi lurer på hvor motivert han er etter han har fått høre at partiet ikke er fornøyd med en person som ikke vil representere dem.

Vi lurer også på om det var partiet som snakket, eller om dette mer eller mindre var tatt på sparket?