Åpnes på sykehjemmene når pårørende er vaksinert

Stavanger har nå vaksinert alle på alders- og sykehjem, men det er fortsatt noen besøksbegrensinger. Fram til og med 8. mars har institusjonene to besøkstider hver dag, der kl. 16-18 er fast for alle. Beboerne kan også bare ta imot 1 – 2 besøkende om gangen. Også de pårørende/besøkende må være vaksinert før det slippes helt opp.

Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel
Først når også de pårørende er vaksinert, åpnes det opp på sykehjemmene, melder kommunen.

STAVANGER:

Stavanger kommune har en vaksinasjonsplan i tre faser:

Fase 1: Vaksinering av alle beboerne ved alders- og sykehjemmene. Fase 2: Fastlegene vaksinerer alle innbyggere over 65 år og de med underliggende sykdommer.,Fase 3: Massevaksinering av innbyggere i alderen 18-64 år i vaksinesentre. Oppstart skjer trolig over påske.

En milepæl

Denne uka fikk de siste langtidsbeboerne ved alders- og sykehjemmene i Stavanger satt dose 2 av vaksinen. En del korttidsbeboere gjenstår. De vil bli ferdigvaksinert av fastlegen sin. Direktør Eli Karin Fosse er fornøyd med at alle langtidsbeboerne ved alders- og sykehjemmene nå er fullvaksinert.

- Vi vaksinerer i henhold til prioriteringene fra FHI og etter hvor mange vaksiner vi får. Nå er vi ferdige med den fasen der langtidsbeboerne vaksineres på alders- og sykehjemmene. Det er en milepæl for oss at vi er ferdige med fase 1, sier hun.

Fortsatt begrensninger

Eli Karin Fosse understreker imidlertid at alders- og sykehjemmene fortsatt må ha noen besøksbegrensninger, fordi det går to uker før vaksinen har full effekt. Fram til og med 8. mars har institusjonene to besøkstider hver dag, der kl. 16-18 er fast for alle. Beboerne kan også bare ta imot 1 – 2 besøkende om gangen. Også de pårørende/besøkende må være vaksinert før det slippes helt opp.

-Derfor må nok klemmingen vente en stund, til begge parter er vaksinert. Vi oppfordrer også sterkt de pårørende og andre besøkende om å fortsatt bruke munnbind når de besøker sine på sykehjemmene våre, sier Fosse.

Hvor langt har Stavanger kommet i vaksineringen?

Stavanger kommune er allerede i gang med fase 2 av vaksineringen der de som er over 65 år og de med underliggende sykdommer vaksineres av fastlegen. Alle som er 85 år og eldre og bor hjemme har fått dose 1 av vaksinene, mange har fått dose 2. I tillegg har 1000 personer i aldersgruppen 75-85 år fått satt første dose. Kritisk viktig helsepersonell har også fått vaksine.

Får AztraZeneca i neste uke

I uke 8 får Stavanger kommune 1200 doser AztraZeneca-vaksiner som er øremerket helsepersonell. Denne vaksinen anbefales av FHI til helsepersonell og til personer under 65 år som ikke har særlig høy risiko for alvorlig sykdom.