Det blir gladmatfestival også i år

Det blir ny Gladmatfestival 30. juni – 3. juli, den 23. i rekken, men ingen vet foreløpig hvordan den blir.

Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel
Lederen i Gladmatfestivalen, Maren Skjelde, inviteter til ny festival i slutten av juli.

STAVANGER: – Nå er det på tide å gjøre noe kjekt sammen, sier daglig leder i Gladmat, Maren Skjelde, i en pressemelding.

– Helt ærlig vet vi ikke hvordan festivalen kommer til å bli i år. Men vi vet at vi skal gjøre alt vi kan for å få til så mye som mulig kjekt for festivalgjester, produsenter, spisesteder, og alle de andre som er glade i Gladmat.

I 2020 måtte Skjelde avbryte planleggingen og lage helt nye arrangementer som passet inn i annerledesåret. I år bygger hun videre på det som fungerte best, men med større planer i bakhånd.

– I årets budsjett har vi kun regnet med de arrangementene vi kan gjennomføre selv med strenge smittevernbegrensninger. Her legger vi spesielt vekt på kjekke kurs og spennende matopplevelser for barn. Vi satser også på å vise fram lokalmatprodusenter og byens restauranter, derfor ønsker vi i alle fall å ha boder på Torget som i fjor, og selvfølgelig gjenta suksessen med Gladmatløyper.

Går det rett vei med denne pandemien som alle kjenner til, er hun klar for mer. Mye mer.

– Skulle Bent Høie gi grønt lys, planlegger vi for at vi veldig raskt kan hive oss rundt og skape mer av den herlige folkefesten bare Stavanger klarer å lage. Kanskje kan vi ha stander langs hele Vågen, kanskje kan vi danse i Fargegata, og kanskje kan vi igjen stå tett i tett i køen på Beverly. Eventuelt en mellomting. Vi er klare for det meste – og i sommer SKAL vi ha det kjekt sammen!

Nye datoer

30. juni braker det altså løs i Stavanger sentrum, og alle de andre flotte plassene Gladmat har arrangementer. Festivalen er flyttet fram noen uker, og blir nå i starten av juli, og ikke midt i fellesferien.

– Vi satser på å lage en kick-start på sommerferien. Vi håper at denne endringen gjør at vi kan få møte enda flere lokalmatprodusenter og spennende utstillere i Vågen, og ikke minst trenger vi ikke å glede oss like lenge som før. La oss sammen skape en fantastisk uke for produsenter, restauranter, foodies, familier og alle som er glade i festival, sier Skjelde.

Glade samarbeidspartnere

Temaet for årets festival er ‘sammen’, og et av ønskene for festivalen er å kunne vise fram alle de gode kreftene som sammen skaper de gode opplevelsene. Som for eksempel restaurantene.

– Gladmat er et etablert og viktig arrangement for alle oss som driver i serveringsnæringen, sier Karl Erik Pallesen på Fisketorget.

– Vi krysser fingre for at vaksineringen er så godt i gang at vi kan være med som utstiller sammen med de andre. Vi er i hvert fall klare, og gleder oss!

Reiselivsdirektør Elisabeth Saupstad i Region Stavanger slenger seg også på.

– Så kjekt å kunne glede seg til ny Gladmat! Vi i Region Stavanger er selvsagt opptatt av at arrangementene skjer, og nå er det gledelig at Gladmat annonserer sitt. Sammen med regionens innbyggere og tilreisende er jeg sikker på at vi skal få fantastiske dager i inngangen til sommeren!

Gladmat er et utstillingsvindu for matproduksjon, gastronomi og matkultur, en arena hvor forbrukere og foredlere av mat møtes. Gladmat er den ledende matfestivalen i Norge, og skal fremme publikums interesse for mat og matkultur.

I 2021 skal Gladmatfestivalen arrangeres i matbyen Stavanger for 23. gang.