-Tanken er å retta fokus mot den viktige jobben bonden gjer for å ivareta kulturlandskapet, seier Oddvar Vignes, rådgjevar i Rogaland Bondelag til Øyposten.,

Han har vore rundt i dei to kommunedelane og hjelpt bønder med å setja opp biletramer. Aksjonen er ein del av Norges Bondelag sin sommarkampanje.

-På grunn av korona'en vil dei fleste i år feriera i Norge, og i den forbindelse håpar me at folk vil reflektera litt over kva bøndene betyr for landskapet, seier Vignes.

På Rogaland Bondelag si nettside skriv organisasjonen:

"I sommer setter bondelag over hele landet opp store bilderammer på steder med flott utsikt over jordbrukslandskapet eller andre produkter fra bonden. Besøk våre rammer i sommer, og del bildet ditt i sosiale medier med #komhit.

I år planlegger mange nordmenn ferien innenlands grunnet koronapandemien. Det kan bli trengsel i de mest kjente destinasjonene, og vi er oppfordret til å finne litt roligere steder å oppsøke. Det gir deg en god mulighet til å oppleve vakre kulturlandskap, i kanskje litt ukjente omgivelser.

– Vi i Norges Bondelag vil bidra til å løfte Norgesferien til et nytt nivå, samtidig som vi vise fram bondens viktige rolle som leverandør av vakkert kulturlandskap, gjennom kampanjen #komhit i sosiale medier, sier leder i Norges Bondelag Lars Petter Bartnes.

Vi ønsker å gjøre folk mer oppmerksomme på hvor mye av landskapet vi ser som er formet av jordbruket.

–  Landskapet utgjør en viktig del av ferieopplevelsen for mange, og det er avhengig av et aktivt jordbruk. Dette er en del av samfunnsoppdraget til bonden, sier Bartnes."