Stavanger-ordfører, Kari Nessa Nordtun (Ap)

Kjære alle sammen .Vi er inne i den gode romjulen. Dagene er fremdeles mørke, og året går mot slutten.,Nyttårsaften i år blir en helt spesiell feiring.,For 1. januar 2020 er Finnøy, Rennesøy og Stavanger én kommune.,Å være med på å skape en ny kommune er nytt for oss alle.,Og jeg håper at dere gleder dere like mye som meg til den spennende tiden vi har foran oss.,Kommune betyr jo fellesskap og det er akkurat det Stavanger kommune er: Et stort fellesskap av både øybuer, byfolk, bønder, fiskere og forskjellige mennesker fra hele verden.,

37 øyer

Med oss inn i den nye kommunen har vi historie, verdier og identitet som vi er stolte av. I nye Stavanger vil vi ta vare på den lokale identiteten slik at alle kjenner at de hører til.

Den nye kommunen vil være hjem for rundt 141.000 små og store innbyggere, fordelt på hele 37 øyer.

Våre felles krefter gjør oss enda sterkere rustet til å gjøre Stavanger kommune til en enda bedre kommune for innbyggere, næringsliv, miljø og folkehelse. For oss som bor her i dag, og for nye innbyggere.

Vi skal jobbe målrettet med å gjøre oss enda mer attraktive, slik at flere velger å flytte hit – og bli værende.

For vekst i kommunen gir bedre omsorg og velferd.

For ungene våre, for eldre, for deg og meg.,Sammen skal vi vise Norge og verden hva Stavanger har å by på.,Et sterkt, internasjonalt næringsliv.,Norges fjerde største på havbruk.,En stor og viktig landbrukskommune.,Størst i landet på alt fra energi og tomater til verpehøns og sau.,Med et øyrike ingen annen storbykommune kan måle seg med.

En skattekiste

Nye Stavanger er rett og slett en skattekiste.

Med store muligheter som blinker mot oss.,I arbeidet for å realisere disse mulighetene, og skape en inkluderende, bærekraftig kommune må vi fortsette å styrke det gode samarbeidet.,Mellom det offentlige, næringsliv, kultur og frivilligheten.,Det er når vi løfter i flokk, vi virkelig får ting til.

Jeg vil benytte anledningen til å takke de mange tusen ansatte i Stavanger, Finnøy og Rennesøy kommune som har fulgt oss hele veien mot kommunesammenslåing, og som står i og utholder både endring og omstilling.

Ikke minst vil jeg takke alle dere innbyggere. Det er dere som gjør kommunen vår til et godt sted å være.

Å få være ordfører for dere alle gjør meg utrolig stolt og glad.

Vi har stått sammen om forberedelsene, og vi skal stå sammen om fortsettelsen.,Jeg ønsker dere alle en fortsatt god jul, og et godt nytt og spennende år.,Ta vare på hverandre.

Beste hilsen

,Kari Nessa Nordtun,Ordfører i Stavanger