Tilstandsrapporten viser at skolen har et stort behov for å oppgradere uteområdet.|Terje Øvrebø er leder i Rennesøy kommunedelsutvalg.

MOSTERØY:

-Jeg har sittet i miljøutvalget der borte og både skolen og rektor er glad for at det har kommet penger til å pusse opp skolegården. Det har hun etterlyst lenge, sier leder Terje Øvrebø (Sp) i Rennesøy kommunedelsutvalg tirsdag.,

Ifølge tilstandsrapporten har skolen et stort behov for å oppgraderes da de eksisterende aktivitetsområdene er slitt. De har også behov for mer lekeutstyr. I tillegg er utstyret som er nå, spredt rundt i skolegården uten en god forbindelse mellom de.

Nå håper de at arbeidet vil føre til at elevene trives enda bedre på skolen.

https://www.oyposten.no/2020/12/11/tildelingsmodellen-for-skulane-skal-kvalitetsikrast-for-a-unnga-uheldige-utslag/

Flere forslag

Balansebom, gangbro, opplevelsessti, karusell, trampoline og lekehytter er bare noe av det de ønsket å ha på det nye uteområdet.

-Det er flere alternativer til hva som kan gjøres. Elevene og elevrådet har fått bestemme, sier Øvrebø.

Siden det ikke er mulig å gjennomføre alt innenfor budsjettet er det blitt bestemt at de yngste som har minst leketilbud i dag blir prioritert først.

Terje Øvrebø er leder i Rennesøy kommunedelsutvalg. Foto: FOTO: Arkiv

Prioriterer de yngste

Disse vil få et område som er universelt utformet med fast dekke som kan brukes av barn i større grupper. Den skal inneholde blant annet husker og karusell. I tillegg blir det en opplevelsessti som likner på et tre fra rot til trekrone.

Stien skal koble sammen eksisterende sandkasseområder med et nytt lekeområde på toppen av terrengskråningen. Der blir det lekehytter utformet som fuglehus.

Og de eldste barna får et område med fast dekke med fugletema. Den eksisterende klatresentralen skal males om for å underbygge dette temaet. Området skal ha fokus på opplevelse og ha trampoliner og husker.

Hvis alt går etter planen vil arbeidet være ferdig til november.

https://www.oyposten.no/2021/01/20/flere-har-fatt-skader-na-ber-hodnefjell-kommunen-om-hjelp/