Strandryddere fikk Stavangers miljøpris

Årets vinner av klima- og miljøprisen til Stavanger kommune er organisasjonen Clean Shores Global. Miljøorganisasjonen vinner prisen for deres arbeid med å holde kysten i regionen ren for søppel.

Publisert: Publisert:
Fra strandrydding i Sjernarøyane med bl.a, organisasjonen «Clean Shores».

STAVANGER: – Vi setter veldig stor pris på denne anerkjennelsen. Og vi er veldig glad for at dere har lagt merke til alt arbeidet vi gjør, sier Hogne Kile, leder av Clean Shores.

Miljøorganisasjonen startet opp i 2015 og plukker flere tonn med søppel fra strender og kystområder hvert år.

– Rekorden er på 45 tonn med søppel i 2019, men da hadde vi totalt 4500 deltakere. I år har rundt 500 meldt seg på ryddedugnadene våre og plukket ca.17 tonn så langt. Så vi ønsker alle frivillige hjertelig velkommen til å holde strendene og kysten vår ren, sier Kile.

Varaordfører Dagny Sunnanå Hausken, og prisvinnerne Hogne Kile og Tone Hellevik i Clean Shore Global.

Varaordfører, Dagny Sunnanå Hausken, leder juryens arbeid og delte ut prisen til miljøorganisasjonen.

– 2022 er frivillighetens år, så det er ekstra kjekt å dele ut klima- og miljøprisen til en miljøorganisasjon som er tuftet på dugnadsarbeid, sier Sunnanå Hausken.

– Det blir veldig mye bedre. Vi ser at det hjelper. Om vi kommer til en plass for første gang, bruker vi gjerne to timer på å rydde en strekning på 200 meter. Når vi kommer tilbake dit året etter, bruker vi like lang tid på to kilometer. Det blir mindre søppel, forteller Kile.

Dette er det tredje året at Stavanger kommune deler ut klima- og miljøprisen. Prisen skal belønne de som har gjort en spesielt stor innsats for omgivelsene sine gjennom å bevare og/eller forbedre natur og miljø i sitt nærområde. Clean Shores får 50 000 kroner fra Stavanger kommune til støtte i sitt arbeid videre.