Bruker mange timer på å rydde etter råkjøring på parkeringsplassen til Finnøy Skytterlag

Finnøy Skytterlag sliter med at parkeringsplassen brukes som «rallybane». Nå håper de å få en slutt på det.

RÅKJØRING: Kirsten Elin Bergsvik håper det snart vil bli en slutt på råkjøringen foran klubbhuset til Finnøy Skytterlag.
  • Jone Bergøy Nedrebø
Publisert: Publisert:

FINNØY: Parkeringsplassen hos Finnøy Skytterlag var både ujevn og løs når Øyposten tok turen opp torsdag ettermiddag. Leder i Finnøy Skytterlag, Kirsten Elin Bergsvik forteller om en frustrerende opprydding.

– Det har hent før i sommer at parkeringsplassen har vært helt oppspunnen når vi kommer på morgenen. At det skjer enda en gang er ganske irriterende, forklarer hun.

«RALLYBANE»: Her kan man tydelig se hjulsporene på parkeringsplassen.

Bergsvik tror ikke at det ligger noen vonde hensikter bak og håper at de kan tenke seg bedre om til neste gang.

– Jeg forstår at de bare vil ha det kjekt og gjerne ikke tenker helt gjennom hva de gjør, men det er veldig mye jobb å rydde alt dette, sier hun.

Satt opp kamera

For å få en stopper på råkjøringen har skytterlaget nå satt opp kamera. Kirsten Elin Bergsvik håper at det kan være med å forebygge.

GRUS OG STEIN: Grus og stein kastes opp når folk spinner på parkeringsplassen. Bergsvik er redd for at en rute snart vil knuse.

– Vi har ikke funnet utav hvem som var der å spant natt til torsdag, men jeg håper dette kan være påminnelse til neste gang, sier hun og legger til:

– Jeg er ikke ute etter å kjefte eller å ta noen, men det er selvfølgelig dumt når slikt fortsetter å skje.

Mange dugnadstimer

Tidligere når råkjørerne har vært ute, så skytterlaget seg nødt til å hente inn traktor for å jevne ut parkeringsplassen igjen. Det kan også bli tilfellet denne gangen.

– Skytterlaget har brukt mange timer på å vedlikeholde å rydde rundt på området her. Vi prøver å holde plassen så fin som mulig ved å luke ugress og diverse. Det er altså lagt inn en del dugnadstimer og nå ser det ut som det blir enda mer, men denne gangen er det for å rydde opp etter noen andre, sier hun.

TREFFER VINDUENE: Her peker Bergsvik på en av flere merker på vinduene etter grus og stein spinnes opp.

Bergsvik opplyser også om at en del av grusen som spinnes opp treffer både dører og vinduer på lokalet deres.

– Det er jo en sjans for at de til slutt knuser en rute hvis de fortsetter slik. Det hadde vært utrolig kjipt, derfor håper jeg at de som har vært her og råkjørt tenker seg om, og slutter å spinne opp parkeringsplassen vår, avslutter hun.

  1. Vedlikehold
  2. Finnøy