Nå får du vaksine-SMS fra kommunen

Fra i dag, fredag, og utover i neste uke sender kommunen ut SMS til alle innbyggere mellom 18 og 64 år. Alle blir bedt om å registrere seg hvis de ønsker vaksine. Innbyggere i Finnøy og Rennesøy vil få SMS så snart det åpnes for timebestilling i Finnøy Fleirbrukshall og i Mastrahallen.

Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel
For første gang blir Normisjon si julemesse i Fleirbrukshallen.

STAVANGER: Du som ønsker vaksine skal klikke på lenken i tekstmeldingen, registrere deg og fylle ut egenerklæringen. Hvis du takker ja til vaksine, vil du få en ny SMS med tilbud om vaksine når det er din tur til å vaksineres.

Slik ser meldingen ut: 

Alle innbyggeren mellom 18 og 64 år i Stavanger får denne tekstmeldingen før massevaksineringen starter.

 

Hvis du ikke ønsker vaksine, trenger du ikke foreta deg noe når du får SMS-en. Skulle du ombestemme deg senere og ønske å ta vaksinen likevel, vil du få mulighet til å bestille tid til vaksinering senere. Hvis du er i tvil, er det bedre å takke ja til vaksine og registrere seg. Du har mulighet til å takke nei til vaksinen når tilbudet kommer.

Dersom du allerede har fått vaksine hos fastlege, eller som helsepersonell, skal du ikke registrere deg nå. Hvis du ikke har fått SMS i løpet av april, sjekk om du ligger inne med riktig nummer i kontakt- og reservasjonsregisteret. Stavanger kommune henter mobilnumrene herfra. I begynnelsen av mai vil Stavanger kommune sjekke om det er registrert nye mobilnumre.

Mastrahallen på Mosterøy. Her er det rennesøybuen skal bli vaksinert.

Det kan ta tid før du som takker ja til vaksinen og registrerer deg får ny SMS med tilbud om vaksine. Stavanger kommune har ca. 90.000 innbyggere mellom 18 og 64 år. Alle vaksinedoser som blir tildelt Stavanger kommune settes fortløpende.

Kommunen følger prioriteringsrekkefølgen som FHI anbefaler, og starter vaksinering i uke 17 med de som har underliggende sykdommer (prioriteringsgruppe 5, 6 og 7 hos FHI). Massevaksineringen skjer i vaksinesenter Forum Expo.

Innbyggere i kommunedelene Finnøy og Rennesøy vil også få et lokalt tilbud om vaksinering. En SMS vil bli sendt ut når det er åpent for timebestilling i Finnøy Fleirbrukshall og Mastrahallen.

Fastlegene er i innspurten med å vaksinere sine pasienter over 65 år, og pasienter mellom 18 og 64 med underliggende sykdommer med høy risiko.