Kommunen: Åpnar utadørs idrettsanlegg

Stavanger kommune åpnar utandørs idrettsanlegg etter kvart som idrettslaga er klare til å starta organisert aktivitet innanfor dei retningslinene som helsemyndighetene har gitt.

Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel
Idrettsbanen på Leikvoll på Finnøy.

Stavanger kommune sende i torsdag ettermiddag ut denne pressemeldinga:

"Som del av avtalen mellom Helsedirektoratet og Norges idrettsforbund skal alle særforbund lage koronavettregler for sine aktiviteter og idrettsgrener.

I Stavanger blir baner og andre utendørsanlegg åpnet etter hvert som idrettslagene erklærer at de er klare til å starte aktivitet i tråd med retningslinjene og idrettens egne koronavett.

- Ordningen skjer i samråd med idrettsrådet i Stavanger, som en ekstra trygghet for at åpningen av baner i minst mulig grad skal øke risikoen for koronasmitte, sier idrettssjef Arne Tennfjord.

Også ikke-organiserte aktiviteter kan skje på de banene som nå åpner, når anleggene ikke brukes av idrettslagene. Kommunen vil henge opp oppslag på banene med disse reglene:

  • Maks fem personer samtidig.
  • Hold minst to meter avstand.
  • Ikke ta på ball eller utstyr som andre har tatt på. Unngå heading. Bruk heller hver deres ball.
  • Er du forkjølet, skal du være hjemme.
  • Ikke ta deg i ansiktet.
  • Vask hendene grundig med såpe og vann straks du kommer hjem.
  • En voksen bør være til stede her og passe på at reglene blir fulgt.

Kommunens uteveiledere, som allerede kontakter folk i friområder, ballbinger, skolegårder og lekeplasser med gode smittevernråd, vil også ta turer innom idrettsanlegg, både til hverdags og gjennom påsken.

Kommunen vil vurdere etter påske om også innendørs idrettsanlegg skal åpnes igjen eller forbli stengt inntil videre."