Inviterer til yoga i bedehuset

Hva er det første du tenker på når du ser et bedehus? Hvis det er yoga er bedehuset på Bjergøy plassen for deg i sommer.

YOGA I BEDEHUSET: Siri Tuseth ser frem til å holde noe som kanskje er verdens første yogatime i et bedehus.
  • Jone Bergøy Nedrebø
Publisert: Publisert:

Siri Tuseth er yogainstruktør ved Satya Yoga og har studio i Sandnes og Stavanger. Nå ønsker hun å utvide nedslagsfeltet sitt og satser på yoga i bedehuset på Sjernarøy.

– Jeg har drevet litt med yoga oppe på gården på Aubø, men jeg har alltid hatt et ønske om å ha yoga inne, sier hun til Øyposten.

Tuseth forklarer at tanken om nettopp å bruke bedehuset «Betania» traff henne når hun var ute og gikk tur.

– Bygget er i veldig bra stand og siden det nå står tomt virket det som den perfekte plassen for å drive med yoga.

Derfor kontaktet hun eierne Per Jakob Eike og Kirsten Vestergaard Eike, som ga henne klarsignal.

Nostalgisk setting

Siri Tuseth er selv oppvokst i bygd og har med det god kjennskap til bedehus. Derfor er det litt ekstra stas å få drive med yoga på en slik plass.

– Bedehusene er fantastiske samlingspunkter, noe jeg håper «Betania» kan fortsette å være, selv etter basarens dager er over.

SAMLINGSPUNKT: Tuseth ser frem til at folk skal kunne samles igjen på bedehuset. Denne gangen er det bare ikke basar som holdes, men yogatimer.

Tuseth forklarer ideen var litt spontan, men legger til at hun har fått mye god respons.

– Jeg publiserte et innlegg på Facebooksiden «Sjernarøyane - Ka Skjer» som har fått veldig god respons. Det virker som folk er ivrige for å prøve «popupyoga» i bedehuset, sier hun og smiler.

Yoga hele året

Hvis yogatimene viser seg å være en suksess kan Tuseth fortelle at hun ønsker å gjøre det til en ukentlig ting.

– Jeg kjører to timer, en på mandag 4. juli fra klokken 19.00–20.00 og en på tirsdag 5. juli fra klokken 09.00–10.00. Er det mange som stiller vil jeg fortsette med det i sommerferien, sier hun begeistret.

Hun legger også til at hvis sommeryogaen i bedehuset viser seg å trekke mye folk er det noe hun ønsker å fortette med utover høsten og vinteren.

Regn passer bra

Meteorologens dårlige sommerprognoser er midt i blinken for Tuseth – jo mer regn, desto mer gjester.

– Alle er velkomne, ikke bare de fra Sjernarøy, men folk fra hele kommunen, sier hun

Med det gjenstår det bare litt vasking og rydding før lokalet er klart for å gå inn i en nye epoke, og femtitallsmøblene skiftes ut med yogamatter.

MYE Å RYDDE: Før den store dagen på mandag får Tuseth mye å sette fingrene i. Alle bord og stoler skal vekk og yogamattene kommer inn.