Vil bruka sju millionar på "Barnas sommer"

Stavanger kommune vil bruka sju millionar kroner i år på opplegget «Barnas sommer». Tilbudet kjem i tillegg til «Fiks Ferrige Ferie», som også rettar seg mot barn i kommunen.

God stemning blant både voksne og små på leirskolen Barnas Sommer på Utsyn i fjor.
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

STAVANGER:

Søknadsfristen i år blir 20. april, og både frivillige lag og organisasjonar og "sosiale entreprenøærar" kan søkja. Kommunedirektøren foreslår å øyremerkja tre millionar kroner av potten til symjopplæring, Sommer i Sørmarka og Idretts sommer.,

Elles kan kvar søkjar få tilskot i inntil 3 år, for å sikra at gode og kjente aktivitetar blir vidareført. Det kan gis eit tilskot på 50.000 lkroner per veke, med mulighet til å søkja om fleire veker med aktivitetar og også større beløp til å dekka høgare kostnader.

Det er tredje året med "Barnas sommer", og fleire tusen barn og unge i kommunen har hatt glede av opplegget dei to åra det har pågått, mange barn også i Finnøy og Rennesøy. Tilbudet omfattar gratis matservering, og 20 prtosent av plassane må reserveres for barn frå familiar med låg inntekt. Lag og organisasjonar blir ogsåå oppfordra til å leggja spesielt til rette for at barn og unge med nedsett funksjonsevne kan delta.

Publisert: