Pizza, latter, liv og røre på Utsyn

Utsyn Misjonssenter arrangerte fredag Mesterens Mester-aktiviteter for barna på sommerleirskolen Barnas Sommer. Aktivitetene var alt fra fotball til å kaste tennisballer på blink, noe som slo godt an.

  • Jone Bergøy Nedrebø
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

Finnøy: 

-Kjempekjekt! Her vil jeg neste år også, sier Selmer Koch Giljebrekke til Øyposten.,

Rundt Misjonssenteret på Utsyn er det liv og røre. Før lunsj er det satt opp morsomme aktiviteter som å kaste tennisballer på blikkbokser og et kappløp der det gjeler å fylle et rør med hull i med vann på kortes mulig tid. En av vann-bærerne, Rebekka Settem forteller om en spennende uke og en kjekt aktivitetspost:

-Det va kjempekjekt å fylle vann i røret på kortest mulig tid. Det ble jo litt søl, men det gjør ingenting fordi jeg elsker å bli våt om sommeren, sier Rebekka smilende.

Rebekka Settem står på for å fylle røret helt til randen.

Rebekka kan også fortelle om en kjekk uke på leirskolen Barnas Sommer. De kjekke aktivitetene involverer vann, som for eksempel "vann-i-røret konkurransen" eller turer ned til sjøen for å bade. Hun forteller også at hun har vært på Barnas Sommer før og at hun gjerne drar igjen.

En annen populære aktivitet som slo godt an, spesielt hos Selmer Koch Giljebrekke, var å kaste tennisballer på blikkboksene. Han forteller i likhet med Rebekka om en fantastisk uke hvor han har fått mange nye venner.

-Det kjekkeste har vært å overnatte på Utsyn. Jeg har vært her før og har veldig lyst til å komme neste år også, sier Selmer.

Selmer Koch Giljebrekke kaster like presist som en håndballspiller.

Assisterende daglig leder Svanhild Eggebø Spanne er fornøyd med leirskolen Barnas Sommer, som arrangeres av Utsyn Misjonssenter og finansieres av Stavanger kommune. Det nylige smitteutbruddet satte en stopper for torsdagens planlagte aktiviteter, men nå er sommerleiren i rute igjen etter klarsignal fra smittesporingsteamet i Stavanger.

-Selv om antall deltakere har gått litt ned på grunn av det nye smitteutbruddet går leirskolen som normalt. Vi har planlagt mange kjekke aktiviteter og det viker som ungene og de ansatte storkoser seg, sier Eggebø Spanne.

Fredagens aktiviteter består av å kaste ball på blinker, frisbeegolf, en klatreløype, fotball, ideal-løype (løpe på mest mulig lik tid), å fylle opp et vannrør med hull til bordtennisballen som ligger nedi kommer til toppen og etter lunsj blir det svamp- og hesteskokast.

-Vi har fått noen spreke ansatte til å stille med strak rygg for svampkastingen, sier Svanhild Eggebø Spanne smilende.

Barnas Sommer holdt av 20 plasser hver uke av de to ukene til å begynne med, men da det ble fullbooket på under 10 minutt bestemte Utsyn å søke om utvidet støtte. I år har Barnas Sommer 40 plasser på leirskolen og etter kort tid ble også disse plassene reservert, det er mildt sagt en ettertraktet leirskole.

Leirskolen arrangerer aktiviteter i uke 25 og 26 hvor barn født fra 2011-2014 som bor i Stavanger kommune kan delta. På fredag var det for det meste barn fra øyane i Ryfylke, spesielt Finnøy, men neste uke kommer det også deltakere fra Stavanger.

Etter en fartsfylt formiddag har lederne stelt i stand med hjemmelaget pizza og saft, noe som får god respons av barna. Lunsjen spises ute i den varme juni-sola og du kan se lysten etter pizza med ketchup på i blikket deres.